Suklaa-nougatkakku

suklaanougatkakku

Oikein ihanaa ystävänpäivää kaikille sinne ruudun toiselle puolelle! <3 Meidän juhlaherkkumme tänä vuonna on tämä herkullinen suklaa-nougatkakku. Herkullisen täyteläinen kakku sisältää herkullista tummaa suklaata sekä pähkinäistä nougaata. Tumma suklaa sopii täydellisesti nougaan kanssa, sillä kakusta ei tule liian makea eikä liian kitkerä. Pohja on tehty rapeista kaurakekseistä sekoitettuna voihin ja nougaaseen. Eli nougat ei tästä kakusta lopu ihan heti! Kokeilimme reseptissä ensimmäistä kertaa leivontahyllyltä löytämäämme nougaata, ja suosittelemme ehdottomasti sitä käytettäväksi tähän reseptiin!

Yleensä koristelemme mousse-ja juustokakkumme marjoin ja hedelmin, kuten esimerkiksi tämän sitruunajuustokakun. Mutta tällä kertaa halusimme kokeilla jotain uutta, ja ystävänpäiväteemaa mielelle pitäen kokeilimme tätä hauskaa ruusupursotusta. Aika kiva tuli! Ja vielä itse asiassa nopeammin kuin tavallisella tyylillä. Itse jään helposti vähän liiankin pitkäksi aikaa hiomaan yhden marjan sijaintia 😀 Kesällä olisi kiva kokeilla tätä ihan tavalliseen kermakakkuunkin erilaisilla kukilla ja väreillä! Tämä kakkuhan sopisi täydellisesti myös ensi kuun naistenpäivän herkutteluihin!

suklaa-nougatkakku

suklaanougatkakku

Sellainen on meidän herkullinen suklaa-nougatkakku. Ihana juuri sellaisenaan, mutta jos kaipaat makeampaa versiota, kokeile sitä maitosuklaalla. Tosin älä pelkää tummaa suklaata tässä reseptissä vaikka et siitä tavallisesti tykkäisikään. Nougat tasoittaa tumman suklaan “kitkeryyttä” hyvin ja ainakin meidän mielestämme lopputulos on todella ihana. Valkosuklaasta emme tätä suosittele tekemään, sillä valkosuklaasta kakku saattaisi jäädä hieman liian löysäksi. Jos haluat kokeilla kakkua pelkällä nougalla, laittaisin sitä myös tumman suklaan korvaavan määrän ja lisäisin ehkä liivatteen määrää yhdellä tai kahdella lehdellä.

Jos kaipaat muita herkullisia reseptejä vielä näin ystävänpäivänä, kokeile herkullisia vadelma-valkosuklaakeksejä sekä näitä ihania red velvet pannareita. Tykkäämme itsekin leipoa läheisille, ja tätäkin kakkua saa tulla herkuttelemaan jos ystävämme siellä ruudun toisella puolella huomaavat kutsun! 😀 Ja hei, ystäviä ja rakkaita voi (ja pitääkin) hemmotella joka päivä ihanilla herkuilla!

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Suklaa-nougatkakku

Ainekset (12 annosta)

Pohja
175 g
kaura-tai digestivekeksejä
50 g
voita
50 g
nougaata (esim.sallinen)
Kakku
5 dl
vispikermaa
2 rkl
hienoa sokeria
3
liivatelehteä
150 g
tummaa suklaata
250 g
nougaata (esim.sallinen)
Pursotukset
2 rkl
pehmeää voita (eli n.30g)
1 dl
tomusokeria
1 tl
maitoa
+ elintarvikevärejä
6 h 25 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 6 h 00 min

Tee näin:

  1. Valmistele 22-24cm irtopohjavuoka vuoraamalla pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla tai leivinpaperilla. Voit käyttää niiden kiinnitykseen apuna voita.
  2. Hienonna keksit pieneksi. Sulata voi ja 50g nougata yhdessä mikrossa. Kaada keksimurun joukkoon ja kääntele seoksesta tasainen “kosteaa rantahiekkaa” muistuttava muru. Painele keksimuru vuoan pohjalle lusikalla. Laita viileään.
  3. Sulata loput nougaat ja tumma suklaa yhteisessä kulhossa mikrossa. Anna jäähtyä.
  4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  5. Vaahdota vispikerma ja sokeri kuohkeaksi muttei jämäkäksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Kaada sen joukkoon suklaa-nougatseos koko aika sekoittaen. Käy kulhon reunat läpi nuolijalla ja sekoita lisää.
  6. Nosta liivatteet vedestä puristamatta ylimääräisiä vesiä pois mikronkestävään astiaan ja sulata liivatteet. Kaada liivaseos ohuena nauhana moussen joukkoon koko aika sekoittaen.
  7. Käy vielä reunat läpi nuolijalla, ettei kakkuun jää paakkuja ja kaikki on huolella sekaisin.
  8. Kaada moussemassa valmisteltuun vuokaan pohjan päälle, siloita pinta ja laita kylmään vähintään neljäksi-viideksi tunniksi TAI pakkaseen seuraavaan päivään.
  9. Irrota valmis kakku varovaisesti vuoasta ja irrota myös reunakalvot ja leivinpaperi. Nosta kakku tarjoilualustalle. Jos pakastit kakun, on hyvä irrottaa se jäisenä jotta saat tasaisen kauniin pinnan.
  10. Valmista minisatsi kreemiä vatkaamalla pehmeä voi kuohkeaksi ja lisäämällä sen joukkoon tomusokeria (jos kreemi on liian löysää, lisää tomusokeria ja jos liian paksua lisää pieni määrä maitoa). Värjää sitten kreemi halutuilla väreillä ja kaavi pursotinpusseihin (meillä oli tähtitylla ja pieni pyöreä tylla). Pursota kukkaset. Tarjoile! <3
ruoka leivonta kakut makeat-leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *