Suklaa-karamellifudge

Joka vuosi aherramme pikkukeittiössämme ja tehtailemme uusia fudgereseptejä. Tämäkään vuosi ei ole poikkeus, ja syntyi herkullinen suklaa-karamellifudge. Suklaa-karamellifudge sisältää nimensä mukaisesti toffeekaramellin ja suklaan makuja, sillä onhan fudgemassan joukkoon sulatettu kumpaakin! Fudget ovat ihanan pehmeitä ja saavat pinnalleen vielä vähän sormisuolaa, jolla saadaan veden kielelle herättävä makuyhdistelmä viimeisteltyä. Nämä oli vaarallisen hyviä… Lämmintä massaakin teki melkein mieli herkutella 😀 Maltettiin kuitenkin.

Tänä vuonna onkin tullut tehtyä entistä enemmän reseptejä makeisille ja kekseille, mitä meiltä yleensä toivotaankin eniten. Niitä me yleensä itsekin tykkäämme pakata lahjaksi tutuille, joten en ihmettele toiveitanne yhtään! Fudget on blogimme makeisista lähes poikkeuksetta suosituimpia vuodesta toiseen, joten myös sen takia niitä tulee aina tehtyä.

suklaakaramellifudge

suklaakaramellifudge

Toivottavasti otatte nämä testauslistalle! Varmasti ihastuttavat jos annatte lahjaksi tai teette omaan joulupöytään! Jos kaipaatte lisää fudgereseptejä, suosittelen omia suosikkejamme eli salmiakkifudgea, lakufudgea tai helpoista helpointa mikrofudgea. Näistä viimeinen ei vaadi keittämistä, eikä silloin myöskään lämpömittaria. Muuten yleensä suosittelemme makeisten valmistukseen aina lämpömittarin käyttämistä, jotta makeismassa saavuttaa varmasti halutun lämpötilan ja koostumuksesta tulee oikeanlainen. Jos makeisten valmistaminen arveluttaa, kurkkaa täältä vinkit onnistumiseen!

Huomenna vuorossa on meidän suosikit kaikista blogimme keksiresepteistä (ja kuten tiedätte, niitä on blogissa useita kymmeniä)! Keksit on ihana ja helppo lahjaidea, ja yleensä myös aika nopea toteuttaa. Uusiakin keksireseptejä tulossa kuten lupasimme!

Seuraa meitä instagramin puolelle @drjinna

Suklaa-karamellifudge

Ainekset (60 annosta)

3 dl
kuohukermaa
4 dl
hienoa sokeria
½ dl
glukoosisiirappia (tai vaaleaa siirappia)
50 g
voita
1 pss
Werther's Original makeisia (kovia)
200 g
maitosuklaata (Fazerin sininen paras!)
+ sormisuolaa
4 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 4 h 00 min

Tee näin:

  1. Valmistele n.20x20cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla tai foliolla, suihkuta niihin vähän vuokasprayta. Mittaa isoon paksupohjaiseen kattilaan kaikki ainekset suklaata lukuunottamatta.
  2. Lämmitä seosta koko aika sekoittaen (varmista että werthers original makeiset sulavat joukkoon), kunnes se saavuttaa 120 asteen lämpötilan.
  3. Siirrä seos lämmönkestävään kulhoon ja sekoita minutti hiljaisella teholla, lisää sitten joukkoon pilkottu maitosuklaa. Sekoita seosta kahden minuutin ajan sähkövatkaimella (tai yleiskoneessa), jotta kaikki on varmasti huolellisesti sekaisin.
  4. Kaada tasainen seos uunivuokaan ja koristele haluamillasi sormisuolalla. Anna vielä jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja laita sitten jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, mutta mielellään yön yli.
  5. Leikkaa fudge terävällä veitsellä haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä valmiita fudgeja viileässä. (jos fudge ei irtoa kunnolla paperista, kumoa se kokonaan toiselle leivinpaperille ja käännä oikein päin ja leikkaa). Huom! Kappalemäärät on viitteelliset, ja saat tästä eri määrän paloja riippuen minkä kokoiseksi leikkaat ne.

 

HUOM! Suosittelemme käyttämään fudgen (ja muidenkin makeisten) teossa aina lämpömittaria, mikäli resepti niin vaatii. Tällöin seos saavuttaa varmasti halutun lämpötilan, jotta massa kovettuu!

ruoka leivonta makeiset joulu
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *