Sitruuna-valkosuklaatryffelit

sitruuna-valkosuklaatryffelit

Sitruuna-valkosuklaatryffelit on aika lailla täydellinen herkku jos yhtään tykkää sitruunasta. Ette kai te luulleet että jättäisimme kalenterin täysin sitruunatta? Höpö höpö, ei meitä turhaan kutsuta “the sitruuna-blogiksi”. Meidän sitruuna-valkosuklaatryffelit on pehmeitä ja täyteläisiä, tottakai sitruunaisia ja viimeistelty tomusokerihunnulla. Pinnalle sopisi moni muukin päällinen, kuten kookoshiutaleet, kuivatut marjat tai vaikka strösselit. Meidän silmään tomusokeri näytti jotenkin söpöltä ja tryffelit sai vähän “lumipallomaisen” ilmeen.

Nämä tryffelit jää nyt tämän vuoden kalenterin viimeiseksi makeisreseptiksi ja tulipahan makeisia taas taiottua keittiössä. Kokosimme parhaat makeisreseptimme yhden postauksen alle tänne, ja pyrimme päivittämään listaa sitä mukaan, mitä herkkuja kehittelemme. Joten kannattaa laittaa postaus talteen kirjanmerkkeihin, niin kaikki parhaat herkut löytyy helposti.

sitruuna-valkosuklaatryffelit

sitruuna-valkosuklaatryffelit

Nämä olivat aivan ihania. Makunsa puolesta muistuttivat vähän meidän viime vuotista sitruuna-valkosuklaamutakakkua, joka on ehdottomasti yksi meidän suosikkiherkuistamme. Jos sinulla on elämässäsi joku joka on suuri sitruunan ystävä (tai sinä olet se henkilö) suosittelemme ehdottomasti testaamaan näitä helppoja tryffeleitä.

Seuraathan meitä myös instagramin puolella @drjinna

Sitruuna-valkosuklaatryffelit

Ainekset (18 annosta)

350 g
valkosuklaata (rouhittuna)
4 rkl
kuohukermaa
1-2
sitruunan kuoriraaste
+ pinnalle tomusokeria
2 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 30 min

Tee näin:

  1. Pese sitruunan huolellisesti ja kuivaa ne. Raasta kuorta lautaselle, siirrä sivuun.
  2. Mittaa rouhittu valkosuklaa ja kerma lämpöä kestävään astiaan. Varovaisesti sulata seos yhtenäiseksi massaksi mikrossa tai vesihauteessa. Muista sekoitella välillä ja älä anna seoksen lämmetä liikaa.
  3. Kun tryffeliseos on muodostunut, anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Lisää joukkoon sitruunaraaste nuolijalla käännellen. Kelmuta sitten astia ja laita jääkaappiin reilu tunniksi tai kunnes seos on selvästi paksuuntunut ja on pyöriteltävissä.
  4. Pyöritä valmiista, jähmettyneestä tryffelimassasta haluamasi kokoisia palloja, pyörittele sitten tomusokerissa.
  5. Säilytä valmiit tryffelit kylmässä, mutta anna olla huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua.

VINKKI! Kokeile myös appelsiinin-tai limenkuorella.

ruoka makeiset joulu joululahjaideat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *