Sitruuna-kinuskipalat

sitruuna-kinuskipalat

sitruuna-kinuskipalat

Sitruuna-kinuskipalat on kevään herkku. Teiltä saa aina parhaimmat ideat ja toiveet, ja toiveenanne oli lisää peltileivonnaisia. Kuohkea ja raikas sitruunapohja yhdistettynä maukkaaseen kinuskikuorrutteeseen on herkullinen yhdistelmä. Ja mikä parasta, näitä valmistuu kerralla pellillinen, eli herkuteltavaa riittää runsaasti. Meidän sitruuna-kinuskipalat sai päälleen murskattuja pääsiäismunia, mutta normaalisti olisimme koristelleet nämä joko nonparellein tai pelkällä sormisuolalla, joka korostaa ihanasti kinuskin paahteista makua.

Nämä oli sen verran herkullisia, että en malttanut antaa edes kuorrutteen asettua kunnolla ennen leikkaamista. Yrittäkää te malttaa vähän kauemmin, niin saatte kauniimmat palat, mikäli sellaiset haluatte! 😀 Jos voimme suositella tähän kuorrutteeseen kinuskia, niin itsetehty suolakinuski on paras (esim. tämä resepti), mutta myös kaupan valmiit kinuskikastikkeet toimii. Maku on vain vähän miedompi kuin kotitekoisessa, jonka paahteusastetta saat itse säädeltyä.

sitruuna-kinuskipalat

sitruuna-kinuskipalat

Päädyimme sitruunan ja kinuskin herkulliseen komboon teidän edellisen herkkutoiveenne johdosta. Jos kaipaat lisää sitruunaa ja kinuskia elämääsi, kokeile sitruuna-kinuski juustokakkua! Kumpikin resepti myös aivan täydellisiä kevään ja pääsiäisen juhliin.

Muistakaa jatkossakin, että otamme mielellämme teiltä ehdotuksia ja toiveita vastaan. Tässä työssä joskus tyhjenee pää ideoista ja siksi onkin hienoa että siellä ruudun toisella puolen on myös luovia ja yhtä lailla herkkuja rakastavia mahtityyppejä. Vuorovaikutus auttaa meitä ja saamme luotua teille ihania reseptejä silloinkin kun oma pää raksuttaa tyhjää! Eli jos ideoita herää, kommentoikaa alle tai laittakaa vaikka viestiä instagramin kautta.

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Sitruuna-kinuskipalat

Ainekset (36 annosta)

Pohja
3 dl
hienoa sokeria
4
kananmunaa
2 tl
sitruunamehua
200 g
voita (sulatettuna)
2 dl
maitoa (lämpimänä)
4½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
3 tl
leivinjauhetta
1
sitruunan kuoriraaste
Kuorrute
115 g
voita
½ dl
maitoa
1 tl
vaniljasokeria
7-8 dl
tomusokeria
½ dl
itsetehtyä tai valmista kinuskikastiketta
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa syvä uunivuoka leivinpaperilla.
  2. Mittaa kananmunat ja sokeri kulhoon (tai yleiskoneeseen) ja vatkaa niistä sähkövatkaimilla kuohkea, vaalea vaahto. Lisää lopuksi joukkoon 2 tl sitruunamehua.
  3. Mittaa toiseen kulhoon kuivat ainekset ja raastettu sitruuna, ja toiseen sulatettu voi ja lämmin maito.
  4. Lisää varovaisesti muna-sokerivaahtoon vuorotellen voi-maitoseosta ja kuivia aineksia. Muista kaapia huolellisesti kulhon reunat.
  5. Kaada valmis taikinan valmistelulle uunipellille ja paista pohjaa uunin keskitasolla noin 15 minuutin ajan. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla. Jos tikkuun jää raakaa taikinaa, paista vielä hetki.
  6. Nosta valmis pohja uunista ja anna jäähtyä sillä aikaa kun valmistat kuorrutetta.
  7. Mittaa kaikki ainekset (paitsi karamellikastike) kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, koko aika sekoittaen. Lämmitä seosta vain kunnes se on tasaista ja kiiltävää, älä kiehauta.
  8. Lisää sitten joukkoon karamellikastike ja sekoita hyvin. Voit tässä vaiheessa vielä lisätä tomusokeria jos kuorrute tuntuu liian juoksevalta.
  9. Anna kuorrutteen jäähtyä aina välillä sekoitellen (jotta pintaan ei tule kovaa kuorta). Kun kuorrute on paksuuntunut, voit kaataa sen jäähtyneen pohjan päälle. Auta levittämistä lastalla tai lusikalla ja koristele haluamallasi tavalla.
ruoka leivonta makeat-leivonnaiset leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *