Pullaporot

pullaporot

Pullaporot on simppelit joulutarjottavat jotka valmistetaan helposti pienistä valmispullista sekä sulasta suklaasta. Korvat ovat pieniä pretzeleitä ja silmät ja nenä makeisia (voit käyttää myös elintarvikesilmiä). Näitä on helppo valmistaa iästä riippumatta, ja voit tehdä muitakin hahmoja, vain mielikuvitus on rajana! Me käytimme Pågenin pullia, mutta muutkin toimii. Tai vaikkapa vaahtikset tai täytekeksit, kuten nämä.

Me ollaan vähän hihitelty meidän poroille, sillä ne on niin hassun näköisiä 😀 Tarkoituksenamme oli käyttää elintarvikesilmiä, mutta ne olivatkin päässeet loppumaan kaapista. Hätä ei ollut kuitenkaan tämän näköinen, sillä dippasimme hammastikun tummassa suklaassa ja töpötimme sitä valkosuklaanappeihin. Silmät olivat valmiit! Vaikkakin vähän hassut 😀

pullaporot

Meidän pullaporot on ihan söpöjä, vaikkakin itseä heidän naamat vähän naurattaakin (ovat kuin jotkut animaation pahiksen tyhmät sidekickit). Petteri ja Kipinä pääsivät kuitenkin blogiin saakka, luukun 12 paraatipaikalle! Piti ihan googlettaa Joulupukin muiden porojen nimiä (Petterinhän nyt kaikki tietääkin varmasti). Tuntuu että tiedetään ne vaan englanniksi, ja sekin johtuu ihan vain laulujen sanoista. Nyt on itseä taas sivistetty tälläkin tärkeällä tiedolla.

Huomenna vuorossa ihana ja monipuolinen resepti ihaniin leivottaviin, jotka voit pakata myös lahjaksi jouluna. Keskiviikkona puolestaan on luvassa meidän tämän vuoden kalenterin suosikkireseptimme. Emme malta odottaa, että pääsette kokeilemaan kumpaakin näistä tulevista herkuista! Mukavaa alkavaa (talvista) viikkoa kaikille!

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Pullaporot

Ainekset (12 annosta)

1 pss
pikkupullia (kuten pågen)
300 g
suklaata (tumma/maito)
+ pretzeleitä sarviksi
+ makeisia silmiksi/nenäksi
+ tikkari/grillitikkuja
1 h 20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

  1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, levitä leivinpaperi pellille/lautaselle.
  2. Dippaa tikut suklaassa ja tökkää sitten pulliin. Dippaa pulla suklaassa (kannattaa tehdä syvässä ja korkeassa astiassa helpottaaksesi dippaamista) ja nosta leivinpaperille. Anna jähmettyä pikku hetki ja lisää sitten koristeet. Sarvet kannattaa asettaa pullien alle.
  3. Anna jähmettyä vielä hetki ja lisää sitten jääkaappiin jähmettymään kokonaan. Pakkaa sellofaaniin ja anna lahjaksi. Tai syö itse sellaisenaan.
ruoka leivonta joululahjaideat joulu
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *