Dr. Sugar
Dr. Sugar

Piparminttupiiras – Joulukalenteri luukku 1

Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää kaikille! Tänään aukeaa blogin vuosittainen joulukalenteri ja ensimmäisestä luukusta löydät reseptin suloisen herkulliseen piparminttupiiraaseen, minkä teimme alunperin viime vuonna Herkkuleivonta-lehteen! Piiras saa makunsa vaahtokarkeista ja piparminttuaromista! Sen voi tarjoilla kohmeisena jäätelökakun tapaan tai moussemaisena piiraana 🙂

Ihanaa, tunnelmallista ja toivottavasti stressitöntä joulukuuta kaikille! Huomenna blogissa resepti, mitä arvuuttelimme noin kuukausi sitten instagramissamme! Jos ette muuten seuraa meitä vielä instassa, klikatkaa tästä!

Piparminttupiiras

Ainekset
( 12 Annosta )

Pohja
175 g
oreo tai dominokeksejä (murskattuina)
50 g
sulaa voita
Täyte
30 kpl
isoja valkoisia vaahtokarkkeja (esim.Haribo chamallow)
1¼ dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljasokeria
+
muutama pisara piparminttuaromia
+
muutama pisara punaista elintarvikeväriä
2½ dl
vaahdotettua kermaa (myös valmis, pullossa oleva käy)
+
koristeeksi vaahtokarkkeja, piparminttumakeisia jne..
4 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 4 h 00 min

Tee näin:

1. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi.
2. Painele seos n.20-24cm vuoan irtopohja-tai piirasvuoan pohjalle.
3. Laita kovettumaan jääkaappiin n.15-30 minuutiksi.
1. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi, laita jääkaappiin.
2. Sulata vaahtokarkit kermassa tai maidossa, kun seos on tasainen, lisää maku-ja väriaineet. Anna jäähtyä (sekoittele välillä).
3. Kun vaahtokarkkiseos on jäähtynyt, kaavi n. 1 dl vaahdotettua kermaa vaahtokarkkiseoksen joukkoon ja kääntele tasaiseksi.
4. Tämän jälkeen yhdistä vaahtokarkkiseos ja loput kermavaahdosta nuolijalla käännellen tasaiseksi massaksi. Maista ja lisää tarpeen tullen aromia.
5. Kaada irtopohja- tai piirasvuokaan ja laita pakkaseen vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli. Piiraan voi myös tehdä pari viikkoa etukäteen, suosittelemme tällöin peittämään sen kelmulla, jotta pakkasesta ei tartu siihen makuja.
6. Irrota vuoasta ja koristele piparminttukarkein ja vaahtokarkeilla. Tarjoile joko jäisenä (jäätelökakkumaisena) tai jääkaapissa muutaman tunnin sulaneena.
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *