Piparminttukeksit

piparminttukeksit

Joka joulu tulee kokeiltua uusia keksireseptejä ja sillä tavalla nämäkin piparminttukeksit syntyivät. Herkullinen, murea keksitaikina yhdistettynä murskattuihin karkkikeppeihin on hauska ja herkullinen yhdistelmä. Ja sellainen mitä et ehkä heti ensimmäiseksi tulisi kokeilleeksi. Keksien koostumus muistuttaa hieman pikkuleipiä, sillä näissä ei käytetä lainkaan kananmunia.

Keksireseptit on meidän suosikkejamme kehitellä, olette sen ehkä huomanneetkin. Keksit on yleensä suhteellisen helppoja ja nopeita tehdä, ja yleensä myös suurin osa aineksista löytyy kaapista valmiina. Vielä ainakin yksi keksiresepti olisi kalenteriinkin tarkoitus leipoa, mutta joskus reseptit jäävät arkistoon seuraavaa vuotta odottamaan. Katsotaan miten käy. Jos kaipaat lisää herkullisia keksireseptejä, kurkkaa niitä täältä.

piparminttukeksit

Ihanat piparminttukeksit sopii täydellisesti lahjaksi, mutta meillä ainakin nämä naposteltiin ihan itse ja melkein huomaamatta. Täyttä herkkua! Huomenna vuorossa onkin joulukalenterin ensimmäinen kakkuresepti. Herkullinen kakku sisältää suussasulavia makuja, joten pysythän kuulolla myös huomenna.

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Piparminttukeksit

Ainekset (30 annosta)

225 g
voita
1½ dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
piparminttuaromia
4½ dl
vehnäjauhoja
50 g
karkkikeppimurskaa (n.3-4 tankoa)
+ tomusokeria pinnalle
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

  1. Mittaa pehmeä, huoneenlämpöinen voi kulhoon tai yleiskoneeseen. Vatkaa siihen ilmaa muutaman minuutin ajan joko käsivatkaimilla tai yleiskoneen “lapavatkaimella”.
  2. Lisää sitten tomusokeri kahdessa osassa (ettei se pöllyä!). Jatka vatkaamista kunnes voi-sokeriseoksesta muodostuu vaalea, kuohkea vaahto. Muista kaapia reunat välissä.
  3. Lisää sitten makua tuovat aineet, eli vanilja ja minttu. Vatkaa joukkoon, voit tässä vaiheessa maistaa taikinaa jos haluat ja lisätä enemmän aromia jos tuntuu siltä. Muista kuitenkin että karkkikeppimurska tuo lisää makua.
  4. Lisää sitten joukkoon jauhot kahdessa erässä, vatkaa se varovaisesti joukkoon. Taikina saattaa näyttää aluksi todella kuivalta, mutta malttia! Kun jauhot on sekoittuneet joukkoon, lisää vatkaimen tehoa ja sekoita nopealla teholla, kunnes taikina muodostuu. Älä kuitenkaan ylivatkaa.
  5. Lisää viimeisenä joukkoon murskatut karkkikepit, vatkaa vain kunnes ne ovat sekoittuneet tasaisesti taikinan joukkoon.
  6. Peitä kulho kelmulla ja nosta se kylmään vähintään puoleksi tunniksi. Voit tehdä keksitaikinan myös edeltävänä päivänä.
  7. Muodosta jäähtyneestä taikinasta noin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja, nosta pellille jättäen hyvät välit. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. Keksien kuuluu olla edelleen vaaleita uunista tullessaan, mutta pohjan kuuluu olla kullanruskea, kiinteä ja “kuiva”.
  8. Anna keksien jäähtyä kymmenisen minuuttia ja pyörittele ne sitten tomusokerissa. Jos haluat vähemmän tomusokeria, voit vain tomuttaa siivilällä pikkuisen pinnalle. Jos keksit ovat liian kuumia kierittelyyn ja sokeri meinaa sulaa, anna jäähtyä vielä hetki.

Valmiit keksit säilyy huoneenlämmössä noin viikon.

ruoka leivonta keksit-ja-pikkuleivat joulu
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *