Pakettikorttikeksit

pakettikorttikeksit

Puuttuuko lahjapaketista kortti?  Ei hätää, pakettikorttikeksit pelastaa tilanteen! Herkulliset suklaakeksit suklaalla ja polkkakarkeilla koristeltuna kelpaa jouluterveiseksi jo sellaisenaan, mutta varsinkin lahjan lisänä. Painoimme kekseihin ennen paistoa terveiset tälläisillä muoteilla, mutta voit kirjoittaa kekseihin paiston jälkeenkin, vaikkapa sulalla suklaalla tai pikeerillä.

Saimme inspiraation näihin korttikekseihin instagramista, missä vastaavanlaisia keksejä pyöri viime vuonna useita. Halusimme alunperin tehdä keksit pyöreinä, mutta en löytänyt mistään meidän pientä pyöreää muottia 😀 Me tehtiin keksit suklaisina ja itse taikina ei ole kovin makea, mutta saa lisäpotkua suklaasta. Jos et tykkää suklaisista herkuista, myös vaaleat versiot toimisi, kokeile tällä reseptillä niitä. Ja tottakai myös muut suklaat sopii näihin koristeeksi, valkosuklaa vain sopii värikontrastin puolesta näiden kanssa.

pakettikorttikeksit

Pakettikorttikeksit ei suinkaan jää joulukalenterin ainoiksi keksiresepteiksi, vaan lisää on tulossa! Huomenna puolestaan luukun takaa löytyy jälleen makeisia ja sellainen resepti mitä meiltä on toivottu kovasti. Huomiseen siis!

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Pakettikorttikeksit

Ainekset (25 annosta)

2½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
tummaa kaakaojauhetta
1 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
115 g
voikuutioita (kylmänä)
2 rkl
kylmää maitoa
Pinnalle
150 g
valkosuklaata
2
karkkikeppiä/tai polkkakarkkeja

Tee näin:

  1. Mittaa jauhot, kaakaojauhe, tomusokeri sekä vaniljasokeri kulhoon. Sekoita.
  2. Lisää kylmä voi kuutioina joukkoon erissä ja vatkaa joukkoon. Jos sinulla on hyvä tehosekoitin, voit tehdä tämän myös siinä. Vatkaa/sekoita kunnes seoksesta muodostuu kuivahko taikina.
  3. Lisää viimeisenä joukkoon kylmä maito, sekoita vain kunnes se on sekoittunut taikinaan. Älä ylivatkaa tai keksien koostumus kärsii.
  4. Kaada keksitaikina pöydälle ja vaivaa hetki käsin, kunnes taikina on tasainen, eikä sisällä enää kuivia tai jauhoisia osia.
  5. Taputtele taikina lättänäksi ja kääri kelmuun. Anna levätä puolisen tuntia jääkaapissa.
  6. Kaulitse valmis taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä haluamaasi paksuuteen (ajattele pipareita). Leikkaa haluamaasi muotoon. Me leikkasimme vain veitsellä suorakulmia.
  7. Paina teksti muotilla ja muista tehdä reikä nauhaa varten. Aseta keksit pellille ja jätä vähän väliä, sillä keksit saattavat ihan vähän suurentua paistettaessa.
  8. Nosta pelti vielä tunniksi (tai seuraavaan päivään) jääkaappiin ja paista keksit täysin kylminä. Kylmät keksitaikina pitää parhaiten muotonsa paistettaessa.
  9. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Keksit on valmiina vielä hiukan pehmeitä ja hauraita. Anna jähmettyä pellillä viitisen minuuttia ja siirrä sitten ne varovaisesti ritilälle tai lautaselle jäähtymään kokonaan.
  10. Kun keksit ovat jäähtyneet, koristele sulalla suklaalla ja polkkarkkien muruilla. Anna jähmettyä, lisää nauhat ja sitten keksit ovat valmiit pakettien koristeeksi!
ruoka leivonta joulu keksit-ja-pikkuleivat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *