Nopea pavlova – Juhannuskalenteri luukku 18

nopeapavlova

Nopea pavlova valmistuu helposti ja ripeästi yhdistämällä kaikki ainekset sekaisin, vatkaamalla ne marenkivaahdoksi ja paistamalla rapeaksi. Pinnalle kasataan komea keko kermavaahtoa ja tuoreita marjoja ja hedelmiä. Meillä pavlovan pinnalle pääsi tavallinen sekä kinuskikerma, kiiviä, mansikoita, mustikoita, vadelmia, passionhedelmää sekä tuoreita syreeninkukkia.

Pavlovapohjan voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen, mutta suosittelemme sen täyttämistä vasta hetki ennen tarjoilua, jotta ne ei pääse kostumaan liikaa! Pavlovaan sopii hyvin myös hillot ja curdit jos halautte tuoda lisää makua ja raikkautta. Jos teillä on vielä juhannuksen tarjottavat pohdinnassa, niin pavlovan lisäksi suosittelemme helppoa sitruunajuustokakkua sekä tottakai juhannuspöydän klassikkoa, mansikkakermakakkua.

pavlova

nopeapavlova

Maistuuko teille pavlova? Tämä valmistuu niin nopeasti, että suosittelemme ehdottomasti tekemään tätä juhannukseksi, jos vaan kaipaatte vielä jotain makeaa herkkua tarjottaviin! Huomenna on vuorossa kalenterin viimeinen luukku ja sieltä paljastuukin yksi meidän kesäklassikoista, mitä tulee takuuvarmasti tehtyä lähes joka juhannuksena (ja ympäri vuoden muutenkin…).

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Helppo ja nopea pavlova

Ainekset (10 annosta)

2
valkuaista (M-L koon kananmuna)
3½ dl
hienoa sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
omenaviinietikkaa
1 tl
maizenaa/perunajauhoja
4 rkl
kiehuvaa vettä
Päälle
3 dl
vispikermaa
1-2 rkl
hienoa sokeria
+marjoja & hedelmiä
1 h 20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Mittaa kaikki pohjaan tulevat ainekset kulhoon (tai yleiskoneeseen) ja vatkaa 10-15 minuuttia isolla teholla, kunnes marenkivaahto on kuohkea ja seassa ei ole enää sokerikiteitä.
  2. Kaavi nuolijalla pellille keko marenkivaahdosta, siloittele ja tee keskelle pieni kolo. Älä tee keosta liian isoa, sillä pohja saa kokoa paistuessaan.
  3. Paista ensin 10 minuuttia 175 asteessa ja sitten noin 40-45 minuuttia 150 asteessa, kunnes marenki on kuivunut kauniisti. HUOM! Jos uunisi on todella kuuma, voit paistaa pohjan alemmassa lämpötilassa/tai vähän vähemmän aikaa.
  4. Anna jäähtyä ja täytä sitten haluamillasi täytteillä, esimerkiksi kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla/hedelmillä.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *