Mustikkatryffelit
Mustikkatryffelit sopii loistavasti viikon päästä juhlittavaan itsenäisyyspäivään. Nämä “sinivalkoiset” herkut saa makunsa ja värinsä valkosuklaasta ja mustikasta. Tryffelit ovat helppoja ja nopeita valmistaa, ja kruunaavat minkä tahansa herkkupöydän. Ovathan nämä myös kiva idea joululahjoiksi, jos pohdit tälle vuodelle ihania ruokalahjoja. Lisää sini-valkoiseen teemaan sopivaa nautittavaa löydät Sweet Food O’Mine-blogista Sarin loihtimana. Sari loihti jälleen herkullisen drinkin teeman mukaisesti.
Me hyödynsimme näissä tryffeleissä kotimaista kuivattua mustikkaa, tarkemmin ottaen mustikkajauhetta (sen voi myös jauhaa itse kuivatuista mustikoista). Sitä löytyy aika hyvin ihan perus marketeista, me käytimme Biokia merkkistä tällä kertaa. Ja mikä mahtavaa, voit valmistaa näitä muista marjoista. Puolukoista, karpaloista tai mansikoista tulisi varmasti myös ihanat tryffelit! Herkut voit päällystää muullakin kuin valkosuklaalla, itse vain halusimme pitää herkut teemaan sopivina. Myös marjajauhe, tomusokeri tai vaikkapa kookoshiutaleet sopii pinnoitukseen.
Eikö mustikkatryffelit olekin ihania? Ja niin maukkaita. Jos kaipaat lisää sinivalkoisia herkkuja itsenäisyyspäivääsi, kokeile ihanaa mustikkapiirasta kanelimurulla tai ihania piparimoussekuppeja. Mielestämme itsenäisyyspäivään sinivalkoiseen teemaan voi kirjaimellisesti sinivalkoisten herkkujen lisäksi liittää niin sanotusti sinivalkoisia makuja. Marjoja, kauraa, rukiita ja muita Suomeen yhdistettäviä raaka-aineita.
Ylihuomenna avautuukin blogin tämän vuoden ensimmäinen kalenteriluukku. Ihania reseptejä ja herkkuvinkkejä jälleen luvassa, eli kannattaa pistää jälleen seurantaan! Myös teidän toivomuksianne on kuunneltu, eli myös erikoisruokavalioihin sopivia herkkuja löytyy 🙂 Palataan siis ylihuomenna ensimmäisen luukun parissa (jos voitte uskoa että on jo oikeasti joulukuu)!
Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna
Mustikkatryffelit
Ainekset (16 annosta)
- 200 g
- valkosuklaata
- ½ dl
- kuohukermaa
- 15 g
- voita (n. 1 rkl)
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1 rkl
- mustikkajauhetta
- + kuorruttamiseen suklaata, mustikkajauhetta tai tomusokeria
Tee näin:
- Sulata suklaa juoksevaksi mikrossa, siirrä sivuun.
- Kiehauta kerma, voi ja vaniljasokeri kattilassa, kaada sitten suklaan joukkoon. Kääntele hellästi ja lisää sitten joukkoon mustikkajauhe, kääntele vielä kunnes kaikki on sekaisin.
- Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä, kelmuta ja laita sitten jääkaappiin jähmettymään.
- Kun tryffelimassa on jähmettynyt, lusikoi siitä pieniä palasia ja pyörittele palloiksi. Tässä kannattaa olla nopea, sillä tryffelimassa pehmenee helposti lämpimissä käsissä. Laita pallot hetkeksi kylmään takaisin.
- Kun tryffelit ovat jähmettyneet, voit dipata ne sulassa suklaassa tai pyöritellä mustikkajauheessa, tomusokerissa tai vaikkapa kookoshiutaleissa.
- Säilytä tryffeleitä viileässä. Tryffelit säilyy hyvänä viikosta kahteen ilmatiiviissä rasiassa säilytettynä.
Kauniita kuin mitkä 😍 näitä voisin tehdä myös uudeksi vuodeksi! Niin juhlallisia.
Kiitos Sari <3 ja herkullisiakin vielä! 😛