Mikrosuklaakastike – mikroleivontaa
Pidämme maanantaisin blogissa mikromaanantaita (tai siis niin kauan kun me onnistumme/keksimme mikrollamme leipomaan), milloin perehdymme nopeisiin ja helppohin herkkuihin jotka valmistuvat mikron voimalla! Testataan mitä käy jos uuni hajoaa ja mikro on ainoa tapa leipoa!
Okei, myönnetään… me emme ole vaniljajäätelön ystäviä. Vaniljajäde on sellainen herkku mikä kaipaa rinnalleen jonkun herkullisen kastikkeen pelastamaan tilanteen. Ja se kastike on herkullinen suklaaganache, mikä toimii siis niin jäätelön kuin kakkujenkin päällä. Viileänä, vähän jähmettyneenä tästä saa vaahdotettua levitettävän kuorrutteen ja kokonaan jähmettyneenä tästä saa pyöriteltyä herkullisia tryffeleitä. Varsin monipuolinen suklaakastike siis kyseessä, ja mikrossa tehtynä tietty! 🙂 Tämä resepti on alunperin Huoletonta Hyvää-kirjastamme, mutta muokkasimme reseptistä mikroon sopivan (resepti on vegaaninen, mutta se toimii myös tavallisella kermallakin!)
Miten olisi Huoletonta Hyvää-kirja pukinkonttiin tai lahjaksi? 🙂 voit tilata kirjan täältä!
Kurkkaa muut mikroreseptimme:
Mikrosuklaakastike
Ainekset (4 annosta)
- 65 g
- tummaa suklaata
- ½ dl
- kookoskermaa (tai tavallista kuohukermaa)
- 1 tl
- kookosöljyä (tai voita)
Tee näin:
1. Pilko suklaa lämpöä kestävän kulhon pohjalle.
2. Mittaa kookosmaito pieneen kulhoon ja laita mikroon. Anna sen kiehahtaa (tai kuplia kunnolla) ja kaada suklaan päälle. Anna seistä noin viiden minuutin ajan ja sekoita sitten tasaiseksi. Lisää lopuksi kookosöljy tuomaan kastikkeeseen kiiltoa. Jos suklaa ei ole sulanut joukkoon, voit mikrottaa seosta pienissä erissä lisää.
Suklaakastike jähmettyy viileässä,mutta sen voi lämmittää useita kertoja uudelleen mikrossa tai liedellä. Suklaakastike säilyy viileässä noin viikon ajan.
Nerokasta! Pakko ottaa talteen. 🙂
http://moumou.fi