Mikrofudge – Joulukalenteri luukku 3
Pidämme maanantaisin blogissa mikromaanantaita (tai siis niin kauan kun me onnistumme/keksimme mikrollamme leipomaan), milloin perehdymme nopeisiin ja helppohin herkkuihin jotka valmistuvat mikron voimalla! Testataan mitä käy jos uuni hajoaa ja mikro on ainoa tapa leipoa!
Oh fudge! Huomenta ja ihanaa joulukuista mikromaanantaita! Tänään vuorossa helppo, nopea ja herkullinen mikrofudge resepti! Tämä maukas pikkuherkku soveltuu lahjaksi sekä joulupöytään! (siis jos se ei katoa omaan suuhun…) Ja mikä parasta; se on täysin muunneltavissa omaan makuusi sopivaksi!
Mikrofudge valmistuu siis todella nopeasti ja helposti, myös kiireisellä aikataululla. Joten jos lahjojen teko/tai vaan tarjottavat jää tiukille, tee näitä! Kokeile myös herkullisia salmiakkifudgeja!
Seuraa meitä instagramissa, täältä.
Mikrofudge
Ainekset (30 annosta)
- 500 g
- tummaa suklaata, pilkottuna (maito-ja valkosuklaa toimii myös)
- 1
- tölkki kondensoitua maitoa (397g)
- 50 g
- voita
- strösseleitä, nonparelleja tms.
Tee näin:
- Vuoraa n. 20x20cm vuoka foliolla
- Mittaa pilkottu suklaa, voi ja kondensoitu maito lämpöä kestävään kulhoon.
- Lämmitä mikrossa aina välillä sekoittaen, kunnes suklaa ja voi on sulanut kondensoidun maidon joukkoon.
- Kaada seos foliolla vuorattuun vuokaan. Jos se ehtii vähän jähmettyä, voit painella sitä vuokaan lastan avulla.
- Koristele ja laita sitten jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. Mutta massan voi myös tehdä edeltävänä iltana ja leikata aamulla.
- Leikkaa haluamaasi kokoon ja säilö ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa.
Säilyykö tämä mikrofudge kuinka kauan? ☺
Jääkaapissa tiiviisti säilytettynä parikin viikkoa 🙂
Pehmeneekö miten nopeaan tarjolla ollessa?
Nämä pehmenee vähän huoneenlämmössä, mutta eivät sula ja pitävät kyllä muotonsa 🙂