Mansikka-persikkapiiras (vegaaninen)

mansikka-persikkapiiras

mansikka-persikkapiiras

Tiedättekö miksi me tykätään tehdä piiraita niin paljon? Ne on helppoja sekä yleensä nopeita valmistaa. Piiraat on myös monipuolisia, niin että niihin voi upottaa lähes mitä vain haluamiansa aineksia! Tällä kertaa meidän keittiössämme valmistui herkullinen mansikka-persikkapiiras, ja tämä piiras on muuten täysin vegaaninen! Mansikan ja persikan liitto on meille ennestään tuttu, joten jos makumaailma kiinnostaa sinua, kurkkaa myös tämän kakun resepti!

mansikka-persikkapiiras

Tämä Mansikka-persikkapiiras tuli tehtyä lauantaina juhliin (ja se ilmeisesti maistui vieraille, sillä se kävi hyvin kaupaksi). Juuri nyt keittiössämme on niin kuuma, että uunileivonta saa jäädä hetkeksi tauolle kunnes keittiömme taas viilenee! Ehkä laitamme taas satsin jotain herkullista jädeä tulemaan mielummin! Jos haluat kokeilla suosikkiamme KAIKISTA meidän blogin piirasresepteistä, testaa tätä vadelma-raparperipiirasta.

Kivaa ja kesäistä viikkoa ruudun toiselle puolen!

Instagram: @drjinna

Mansikka-persikkapiiras

Ainekset (20 annosta)

7½ dl
erikoisvehnäjauhoja
3 dl
hienoa sokeria
5 tl
leivinjauhetta
2 rkl
vaniljasokeria
1 tl
suolaa
1½ dl
rypsiöljyä
5 dl
kauramaitoa
500 g
mansikkaa (tuoreina, pilkottuna)
2-3
persikkaa (tuoreina, pilkottuna)
40 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja valmistele piirasvuoka/pelti (meidän peltimme oli n.25x38cm) voitelemalla se. Jos käytät irtopohjavuokaa, suosittelemme vuoraamaan sen leivinpaperilla. Pilko mansikat ja persikat. Siirrä sivuun.
  2.  Mittaa kaikki kaikki kuivat aineet kulhoon sekoita nuolijalla. Mittaa sitten joukkoon kauramaito ja öljy. Sekoita kunnes taikina on tasainen, älä ylisekoita.
  3. Kaavi taikina nuolijalla vuokaan ja ripottele pinnalle mansikat ja persikat.
  4. Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Piiras on valmis kun se on kullanruskea. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
  5. Tarjoile lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera!

Huom. Voit puolittaa piiraan reseptin ja tehdä sen n.20-24cm pyöreään irtopohjavuokaan.

Ainekset

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *