Lakritsi-piparimuffinit – Joulukalenteri luukku 18

Nämä muffinit olivat meillä lokakuussa Lakritsi-ja salmiakkifestivaaleilla yhtenä makunamme, koska lakritsi ja pipari yksinkertaisesti toimii yhdessä! Ajattelimme kuitenkin jakaa reseptin teillekin, sillä moni ehti tätä jo kyselemään 🙂 jos lakritsi ja pipari on yhdistelmä sinua kiinnostava, kurkkaa täältä lakritsipipari-reseptimme!

Nämä muffinit on niin väri-kuin makumaailmaltaankin jotain halloweenin ja joulun väliltä. Ihanaa lakritsia ja mausteista piparia, väreinä oranssia ja harmaata, sekä pinnalla lumihiutaleita ja pipariukkoja! Ehkäpä jos tänään leipoisimme nämä, niin vuokien väri vaihtuisi ruskeaan tai valkoiseen, mutta maku ratkaisee näissäkin! 🙂 Jos marenkivoikreemi kuorrutteena tuntuu liian haastavalta, voit tehdä myös lakritsilla maustetun tavallisen voikreemin esimerkiksi tällä reseptillä.

 

Lakritsi-piparimuffinit

Ainekset (12 annosta)

140 g
voita (pehmeänä)
2½ dl
sokeria
2
kananmunaa
1 dl
maitoa (lämpimänä)
3 dl
vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
2 tl
lakritsijauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
½ tl
inkivääriä
¼ tl
neilikkaa
+ appelsiinikuoriraastetta, jos haluat
Lakritsainen marenkivoikreemi
2
kananmunan valkuaista
1¼ dl
hienoa sokeria
130 g
voita (huoneenlämpöisenä)
1 tl
vaniljasokeria
2 tl
lakritsijauhetta (tai oman maun mukaan)
+ mustaa väriainetta

Tee näin:

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, valmistele muffinivuoat muffinipeltiin.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
3. Lisää edellisten joukkoon maito, tässä vaiheessa taikina on todella löysää.
4. Sekoita kaikki loput kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa.  Lisää vielä ripaus appelsiinikuoriraastetta mikäli haluat kuppikakuista raikkaampia.
5. Annostele 12 muffinivuokaan n.2/3 täyttäen (tai vähän yli).
6. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. Valmista kuorrute.

1. Kumoa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta kulho kattilan päälle vesihauteeseen. Vatkaa käsivatkaimella kunnes seoksen lämpötila on 65 astetta, tai kunnes kaikki sokerikiteet ovat sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta.
2. Jatka vatkaamista sähkövatkaimella, kunne seos on valkoista ja ilmavaa, ja muistuttaa marenkimassaa. Vatkaa kunnes seos on jäähtynyt,  5-10 minuutin ajan.
3. Lisää voi vähitellen pieninä nokareina. Kun kaikki voi on lisätty, vatkaa seosta vielä muutama minuutti. Älä hätäänny, jos seos juoksettuu. Jos seos on liian kylmää, laita kulho muutamaksi sekunniksi vesihauteeseen ja vatkaa sileäksi. Jos se on liian lämmintä, laita kulho hetkeksi jääkaappiin ja sitten vatkaa sileäksi.
4. Lisää viimeisenä lakritsi, vanilja & väriaine (lisää vähitellen). Sekoittele hyvin. Pursota tähtityllalla muffinien pinnalle.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *