Kultaiset suklaatryffelit – Joulukalenteri luukku 22

kultaisetsuklaatryffelit

kultaisetsuklaatryffelit

Vielä jaksaa ahertaa ennen joulua! Nämä kultaiset suklaatryffelit valmistuu helposti ja nopeasti ja kauniin kultapinnan saamiseksi onkin helppo kikka! Jos siis joulupöydästä puuttuu vielä jotain ekstraa tai haluat antaa lahjaksi jotain erityistä, tee näitä herkkuja. Kauniin kultaisen värinsä puolestahan nämä sopii erityisen hyvin myös uudenvuoden herkkupöytään! Tämä sama kikka toimisi myös hopean/helmiäisen värin saamiseksi.

kultaisetsuklaatryffelit

Ei ole niin tärkeää, tuleeko tryffeleistä ihan täydellisen sileitä ja tasaisia. Kultainen kuori tekee suklaatryffeleistä niin kauniita ja näyttäviä, ettei pienillä ”virheillä” ole väliä. Tryffelit on mielestämme muutenkin sellaisia makeisia, ettei niiden tarvitse ole täydellisiä. Maku on tärkein! Jos innostuit tryffeleiden teosta, kokeile myös näitä salmiakkitryffeleitä!

Vielä tänään on aikaa osallistua arvontaan instagramissa, @drjinna

Kultaiset suklaatryffelit

Ainekset (15 annosta)

225 g
tummaa suklaata
1 dl
kermaa
1 tl
voita
1 rkl
vaniljaesanssia, kermalikööriä tms
+ suklaata dippaukseen
+ kaakaojauhetta dippaukseen
+ kultatomua dippaukseen
2 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

1. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja laita suklaarouhe kulhoon, lisää nokare voita päälle. Lämmitä kermaa kattilassa koko aika sekoittaen, kunnes se ”pulpahtaa”. Lisää kermaan makua antava aromi tai likööri.
2. Kaada kermaseos suklaan päälle. Anna seistä muutama minuutti ja sitten sekoita kunnes seos on tasainen. Jos suklaa ei meinaa sulaa joukkoon, voit lämmittää seosta vielä hetken vesihauteessa.
3. Anna jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Pyöritä palloiksi ja aseta leivinpaperille. Anna olla jääkaapissa yön yli.
4. Dippaa jähmettyneet suklaatryffelit sulassa suklaassa, anna pinnan jähmettyä. Sekoita tummaan kaakaojauheeseen kultaista kimalletta (tomumaista) ja sekoita (laitoin itse 3rkl kaakaojauhetta+1tl kultatomua). Dippaa jähmettyneet suklaatryffelit kaakaoseokseen ja ravista kaakao pois. Kultaisen tomun pitäisi tarttua suklaan pintaan, mutta kaakaon ei niin paljoa. Vaihtoehtoisesti voit suihkuttaa tryffelien pintaan kultaista sprayta.

Säilytä tryffelit viileässä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *