Kanelinen suklaakahvikakku – Joulukalenteri luukku 7
Kaupallinen yhteistyö: Dansukker
Tämän päivän luukusta paljastuu tämä mehevä kanelinen suklaakahvikakku. Kutsutteko te tälläisiä kakkuja kuivakakuiksi vai kahvikakuiksi? Meillä koulussa opetettiin sana kahvikakku (kakkuja nautitaan kahvin kanssa), mutta ajoittain tulee käytettyä kumpaakin. Tässä kakussa on suklaata ja tottakai kanelia, tuomassa jouluista makua.
Käytimme kakussa Dansukkerin uusia luomu sokerituotteita, luomu tomusokeria sekä luomu fariinisokeria. Fariinisokeri pääsi mehevöittämään kakkua (ja tuomaan vähän paahteista makua, sillä se on vähän miedompaa kuin tavallinen fariinisokeri) ja tomusokeri pääsi vuoan voiteluun. Usein voitelemme vuoan ja sitten tomutamme sen tomusokerilla (tai jauholla). Löydät kummatkin uudet tuotteet kauppojen hyllyltä nyt, tunnistat ne kauniista vaaleanvihreistä pakkauksista.
Tämän suklaakahvikakun pinnalle pääsi myös pari luukkua sitten ollut suolakaramellikastike, ja se sopikin mehevän kakun pinnalle täydellisesti. Ja koska joku kuitenkin kysyy sitä, on meidän kahvikakkuvuokamme Nordic Waren heritage mallia 🙂
Jos muuten kaipaat perinteistä piparikakkua jouluksi, kokeile tätä viime vuoden joulukalenterista löytyvää! Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna.
Kanelinen suklaakahvikakku
Ainekset (12 annosta)
- 2 dl
- maitoa
- 2 rkl
- pikakahvijauhetta
- 175 g
- voita (pehmeänä)
- 1 dl
- Dansukker erikoishienoa sokeria
- 1 dl
- Dansukker luomu fariinisokeria
- 2
- kananmunaa
- 3 dl
- vehnäjauhoja
- 1 dl
- kaakaojauhetta
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 2 tl
- kanelia
- 1½ tl
- leivinjauhetta
- 1 dl
- tummaa suklaata (rouhittuna)
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kahvikakkuvuoka voilla, ripottele mantelilastuja ja tomuta sitten tomusokerilla tai jauholla (ei pakollista, jos luotat että kakku irtoaa vuoasta).
- Lämmitä kattilassa tai mikrossa maito ja lisää pikakahvijauhe maidon joukkoon, sekoita huolella joukkoon.
- Mittaa kulhoon (tai yleiskoneeseen) voi ja sokerit, vaahdota vatkaimilla vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitten joukkoon kananmunat yksitellen, käy reunat läpi nuolijalla ja vatkaa vielä hetki.
- Mittaa kaikki kuivat ainekset toiseen kulhoon. Lisää sitten kuivia aineksia ja maito-kahviseosta vuorotellen vaahdon joukkoon, koko aika hiljalleen sekoittaen. Älä kuitenkaan ylisekoita taikinaa, jotta siitä ei tule sitkeä. Kääntele viimeisenä joukkoon rouhittu suklaa.
- Kaavi kakkutaikina valmisteltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 45-50 minuuttia, kokeile kypsyyttä hammastikulla. Anna valmiin kakun jäähtyä hetki ennen kuin kuorrutat suolakaramellilla.
Kakku säilyy hyvänä vajaan viikon kylmässä säilytettynä, hetken pidempään jos et laita pinnalle suolakaramellia.