Kaakaomantelit

kaakaomantelit

Kaakaomantelit on helppo pikkuherkku tai naposteltava. Nämä valmistuu nopeasti itselle tai lahjaksi ja valmistamiseen tarvitset vain kolmea ainesta. Meidän kaakaomantelit valmistuu paahdetuista manteleista, kaakaojauheesta sekä pienestä määrästä tomusokeria tuomaan makeutta. Kokonaan sokerittomiin versioihin voit laittaa pienen tujauksen makeutusainetta mukaan! Ja ääripäähän, vaihtoehtoisesti voit valmistaa myös lumimanteleita vaihtamalla kaakaon tomusokeriin. Lumimantelit sopii kauniisti vaikkapa kakun koristeeksi (ja siis nämäkin tottakai sopivat).

Nämä oli hauskat toteuttaa, sillä aineksia tarvitsi vain muutaman (kaikki oli jo kaapissa) ja aikaakaan ei mennyt kauaa. Pohdimme ensin tulisiko mantelit kuorruttaa jollakin ennen kaakaossa pyörittelyä, mutta paahtamisen aikana mantelien pintaan nousee vähän mantelin omaa öljyä, joten kaakao tarttui oikein hyvin.

kaakaomantelit

Semmoinen helppo ja nopea resepti tänään. Te olette erityisesti toivoneet näitä nopeita ja helppoja, ja mielellämme teemme niitäkin kalenteriin ja blogiin ylipäätänsä! Kokeile vaikkapa näitä KOUKUTTAVIA sriracha-poppareita viime vuoden kalenterista. Huomisessa luukussa on teema, ja siellä muistellaan tiettyjä suosittuja herkkuja vuosien varrelta. Sunnuntaina puolestaan on luvassa suolaista herkuteltavaa!

Tässä juuri tuijottelen olohuoneen ikkunasta pihalle lumisateeseen. Lunta on tullut paljon viikon sisällä! Ja jotenkin joulun tunnelma alkaa hiipimään meidänkin talouteen. Varsinkin kun saa leipoa jouluherkkuja ja tuoksutella niillä. Ihan uskomatonta, että joulukalenteria on enää seitsemän luukkua jäljellä tämän jälkeen. Joulu on kohta jo ovella!

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Kaakaomantelit

Ainekset

200 g
kuorellisia manteleita
3 rkl
tummaa kaakaojauhetta
2 tl
tomusokeria TAI makeutusainetta
15 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada mantelit siihen, tasoita.
  2. Paahda manteleita uunin keskitasolla 5 minuutin ajan. Tarkkaile etteivät mantelit pala, jos uunisi on todella tehokas.
  3. Mittaa paahtamisen aikana syvään kulhoon kaakao ja tomusokeri. Jos ne ovat kovin “kokkareisia”, kannattaa ne sihdata.
  4. Kun mantelit ovat tulleet uunista, anna jäähtyä 5-10 minuuttia ja kaada sitten kaakaoseoksen joukkoon. Kääntele haarukalla. Voit tomuttaa ylimääräiset kaakaot pois siivilän avulla jos haluat ohkaisemman kaakaohunnun.
  5. Valmista tuli! Pakkaa mantelit rasiaan 🙂
ruoka naposteltavat valipalat joululahjaideat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *