Jauhottomat maapähkinävoikeksit
Tämä keksi-resepti onkin tuttu arkistoistamme, sillä julkaisimme tämän alunperin vuonna 2013 ja se oli silloin yksi suosituimmista resepteistämme. Nyt resepti oli jo jäänyt vähän taka-alalle vanhentuneiden kuvien ja kirjoitusasun takia, joten ajattelimme antaa vanhalle, mutta herkulliselle ja toimivalle reseptille uuden elämän paraatipaikalta!
Nämä keksit ovat supersimppeleitä tehdä, sillä ne pääasiassa koostuu vain maapähkinävoista, sokerista sekä kananmunasta. Jauhottomat maapähkinävoikeksit valmistuu vajaassa puolessa tunnissa ja sopii siis jauhottomuutensa takia erityisen hyvin keliaakikoille ja vilja-allergisille! Reseptiä voi tuunailla lisäämällä haluamiaan lisukkeita, esimerkkinä tumman suklaan voi huoletta vaihtaa valkosuklaaseen!
Muutama muukin vanha resepti saattaa tässä lähiaikoina tehdä paluun parrasvaloihin blogissamme! Monista hyvät reseptit unohtuu kun niistä on tarpeeksi aikaa, varsinkin kun työstää uusia reseptejä viikottain. Teitäkin on siellä ruudun puolella huomattavasti enemmän kuin vuonna 2013, joten reseptit ei varmaankaan ole kovin monelle tuttuja entuudestaan! Suosittelen ottamaan viimeistään nyt testiin nämä maapähkinävoikeksit, jos aiemmin et ole törmännyt reseptiin!
Innostuitko maapähkinävoista? Testaa myös nämä maapähkinävoikuppikset sekä maapähkinävoijäätelö!
Ensi viikolla alkaa todellinen joulurumba, seuraa sitä meidän instassa @drjinna
Jauhottomat maapähkinävoikeksit
Ainekset (15 annosta)
- 2½ dl
- maapähkinävoita
- 2½ dl
- fariinisokeria
- 1
- kananmuna
- 1 tl
- ruokasoodaa
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 200 g
- tummaa suklaata (hippuina tai rouheena)