Maapähkinävoikuppikakut (gluteeniton)

Melkein mikä vaan leivonnainen missä on maapähkinävoita toimii. Ja nämä gluteenittomat maapähkinävoikuppikakut eivät ole poikkeus. Taikinaan ei tule siis lainkaan jauhoa, ja kuppikakkujen pehmeä kuohkeus syntyy maapähkinävoista. Näihin sopisi tietenkin päälle myös tavallinen buttercream tai vaikkapa suklainen versio, mutta me haluttiin myös maapähkinävoikuorrute ja ai että on hyvää. Kuppikakut tulivat ravintolapäiväämme, joten teimme ne miniversioina. Nämä voi tehdä myös isona, mutta paistoaika pitenee jonkin verran!


Maapähkinävoikuppikakut ;
(meille tuli n. 36 miniä, taikinan voi myös huoletta puolittaa!)

130 g maapähkinävoita (n. 1 1/4 dl)
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1 dl sokeria

(+ 1dl suklaata, rouhittuna) Emme itse käyttäneet tällä kertaa suklaarouhetta taikinan joukossa, mutta se toimii niinkin!
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa muffinipelti vuoilla.
2. Sekoita huolellisesti yhteen maapähkinävoi, leivinjauhe, kananmunat sekä sokeri. Helpoiten homma hoituu yleiskoneella tai käsivatkaimella.
3. (Kääntele joukkoon suklaa) Kaada muffinivuokiin tasaisesti täyttäen vuoasta n.2/3 osaa.
4. Paista n.10-12 minuuttia uunin tehosta riippuen. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
5. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrute täältä, mutta puolitettuna. Jos haluat todella korkeat pursotukset (tai teet minien sijasta isoja), tee koko satsi.
+ koristeeksi kinuskikastiketta, suklaa-ja maapähkinärouhetta.

Sellaisia herkkuja! 🙂 Kiitos kaikille ravintolapäivä vierailijoille!

-Dr.Sugar-

Kommentit (6)
 1. Oi kun näyttävät hyviltä! Otan reseptin talteen!

  1. Dr.Sugar/Jonna
   23.5.2017, 18:34

   Kiitos paljon! 🙂 <3

 2. Hei! Siis minun on aivan pakko kysyä yhtä juttua, jota olen pohtinut jo aika pitkään.:D Kun seuraan moniakin leivontablogeja ja instagramtilejä, niin väkisinkin mieleeni on juolahtanut kysymys, kuka oikein syö teidän jokapäiväiset leivoinnaiset ja kakut ja piirakat???!! Siis leivotteko JOKA PÄIVÄ? Itse hädin tuskin leivon kerran kuussa ja silloinkin itse otan ihan minikokoisen maistiaisen,etten vaan liho:( Eli kysymykseni on; syökö kaikki leipurit ne tekeleensä itse ja jos ei, niin kuka syö? Kiitos, jos ehditte vähän avata tätä:) Tämä on ollut minulle mysteeri jo pitkään….

  Yt. Leena

  1. Dr.Sugar/Jonna
   23.5.2017, 18:40

   No nyt tuli hyvä kysymys! 😉 me leivomme noin kaksi tai kolme kertaa viikossa (maksimissa 4, mutta silloin on yleensä juhlat tulossa tai leivonnainen menossa johonkin muuhun tarkoitukseen!), vähän riippuen muista kiireistä. Emme suinkaan itse syö kuin ehkä maistelukappaleet tekeleistämme, ja lopuilla sitten lahjotaan perhettä, ystäviä ja työkavereita! 🙂 nämä kyseiset kuppikset puolestaan olivat tarjolla ravintolapäivän kojussamme viime lauantaina! 🙂 Joskus ikävä kyllä kakkuja tulee myös heitettyä bioon, mikä on tietenkin ihan kamalaa! Ja tähän olemmekin alkaneet kiinnittää erityistä huomiota! Onhan elintarvikkeiden roskiin heittäminen kauheaa rahan sekä resurssien tuhlausta!

   Insta on siitä vähän hassu, että sinne tulee päiviteltyä kivasti kuvia myös vähän vanhemmista resepteistä 🙂 ei suinkaan juuri kaapista löytyvästä! Lähes tulkoon aina blogissakin on esillä resepti mikä on kuvattu, kirjoitettu ja syöty (/syötetty 😉 ) jo aikapäiviä sitten! Eli pikkuisen viiveellä! 🙂

   Toivottavasti tämä vähän avasi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *