Jättikanelipitkot

Minijuttuja on ihana leipoa, siksi halusimme tehdä viime perjantain suloiset laskiaispulladonitsit. Tänään puolestaan mennään toiseen ääripäähän ja tehdään jotain jättimäistä, nimittäin rustiikkisia jättikanelipitkoja! Tällä ohjeella tulee ihania, meheviä ja pehmeitä pitkoja. Mutta vaikka pitkoista tulee isoja, ne ei ole kovinkaan riittoisia… sillä ainakin täällä ne syötiin pullahirmujen toimesta alta aikayksikön (työpaikalleen pitkoa viedessä, Jonnalle tuli palautetta että pullaa oli liian vähän!). Reseptillä voit tehdä kaksi jättimäistä kanelipitkoa tai kolme keskikokoista. Vaihtoehtoisesti voit tehdä tavallisia kanelikierrepulliakin.

Teimme nämä pitkot samasta pehmeästä pullataikinasta mistä aikaisemmat omenakanelipuustimme. Tästä pullataikina-reseptistä nousi nimittäin ikisuosikkimme. Niin pehmeää ja mehevää, ja mikä parasta, mehevää vielä seuraavanakin päivänä!

Seuraa meitä instagramissa: @drjinna

Ihanaa viikonloppua!

Jättikanelipitkot

Ainekset

5 dl
maitoa (kädenlämpöisenä)
1¼ dl
sokeria
115 g
voita (sulana)
25 g
tuorehiivaa
10 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja ((enemmän/vähemmän riippuen taikinan koostumuksesta))
1 tl
leivinjauhe
1½ tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
Kanelitäyte
2½ dl
fariinisokeria
165 g
voita (pehmeänä)
2 rkl
kanelia

Tee näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (+37-41 astetta) ja kaada isoon kulhoon. Sulata voi ja lisää se sekä sokeri maidon sekaan. Liuota hiiva maitoseokseen ja aseta kulho sivuun 10 minuutin ajaksi, näin hiiva alkaa käynnistyä.
  2. Lisää jauhoja n. 8 dl maidon sekaan ja sekoita kunnes seos on sekaisin.
  3. Laita kelmu tai liina kulhon päälle ja anna kohota tunnin ajan.
  4. Nosta kaksi leivinpaperia pöydälle pitkoja varten. Vaihtoehtoisesti voit paistaa pullat yksittäisinä pellillä.
  5. Valmista täyte sekoittamalla fariinisokeri, kaneli ja huoneenlämpöinen voi. Aseta sivuun.
  6. Lisää lopuista jauhoista 1 dl, leivinjauhe, kardemumma ja suola taikinaan ja sekoita puulusikalla sekaisin. Kaada taikina pöydälle, ota loput jauhot viereen. Vaivaa taikinaa käsin, lisäten jauhoja tarvittaessa. Vaivaa 10 minuutin ajan, taikinan kuuluu olla pehmeä, kimmoisa, ei tahmea. Sopivan sitkon huomaat painaessasi sormella taikinaa, taikinan pitäisi kimmota painalluskohdasta hieman takaisin.
  7. Kaulitse taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi, n. 1 cm paksuiseksi levyksi. Levitä täyte levyjen päälle. Kääri taikina tiukalle rullalle aloittaen kapeammalta sivulta.
  8. Leikkaa kääröt keskeltä halki ja kieritä halkiot pitkoksi. Anna kohota leivinpaperin päällä, liinan alla lämpimässä paikassa 35-45 minuuttia, kunnes pitkot ovat kaksinkertaistuneet.
  9. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Paista uunissa n. 20-35min (uunin tehosta riippuen), kunnes pullat ovat kullanruskeita. Tarjoile lämpimänä.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *