Laskiaispulladonitsit

Laskiainen lähestyy ja me leivoimme pullat donitseiksi <3 ihana liitto pullaa ja donitsia toimii! Ja onhan tämä hauska twisti! Emme kuitenkaan halunneet jättää pullataikinaa pois kuvioista, vaan kohotimme ja paistoimme pullat donitsipellissä (varsinaisten uunidonitsien sijaan). Alunperin ideana oli pursottaa kerma kauniisti donitsien sisään, mutta kaapissa olikin pursotinpussien ammottava aukko. Täytyi siis soveltaa ja lusikoida kerma rustiikkisesti donitsien sisälle. Ihan söpöjä tuli! Käykö kenellekkään muulle muuten niin, että alat leipomaan ja joku tärkeä asia/raaka-aine puuttuu (meille käy vähintään kerran viikossa!)?

 

Laskiaispulladonitsit saivat sisäänsä kermaa ja mansikkahilloa, mutta älä huoli, mantelimassakin mahtuu mukaan yhtä sutjakasti mikäli mieli tekee (meillä vaan ei sitä kaapissa ollut)! Jos pulladonitsit ei iske (tai laskiaispulla yleensäkään) niin suosittelemme lämmöllä kokeilemaan näitä omenapuusteja! Moni on jo ehtinyt testaamaan ja rakastumaan! <3

Laskiaispulladonitsit

Ainekset

½ l
kauramaitoa (kädenlämpöisenä)
50 g
hiivaa
2 dl
hienoa sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
14 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
150 g
voita (huoneenlämpöisenä)

Tee näin:

1. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja kaada se isoon kulhoon. Sekoita hiiva maidon joukkoon. Sekoita sitten joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.

2. Lisää taikinaan jauhot pari desiä kerrallaan. Kun taikina alkaa paksuuntua, lisää jauhot desi kerrallaan. N.10 desin jälkeen vaivaa taikinan joukkoon pehmeä, huoneenlämpöinen voi. Vaivaa taikinaa joko käsin tai yleiskoneella 10-15 minuuttia, tai kunnes taikinassa on hyvä sitko ja se on kimmoisaa. Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoilta.

3. Peitä taikina liinalla ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa  30-45 minuuttia.

4. Voitele donitsipelti huolella. Kumoa taikina huolella jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki käsin. Ota taikinasta palanen, vaivaa siitä pitkä, noin sormenpaksuinen “naru” ja leikkaa donitsipeltiin mahtuvia palasia, voit samalla tehdä pellille muitakin pullia, sillä taikinasta riittää hyvin (tavalliset pullat voit voidella kananmunalla ennen paistoa). Anna pullien kohota pellillä vielä puolisen tuntia ja paista sitten kypsäksi uunin keskitasolla n.225 asteessa. Donitsit kypsyy nopeammin kuin perinteinen pulla, joten ole varovainen ettei ne pääse kuivumaan uunissa!

5. Halkaise valmiit, jäähtyneet pulladonitsit ja täytä haluamillasi laskiaspullatäytteillä joko lusikoimalla tai pursottamalla.

 

VINKKI! Pullataikinasta riittäisi lähemmäs 60-100 donitsiin (donitsipellin koosta riippuen), joten halutessasi leivo taikinasta tavallisiakin pullia, korvapuusteja tai pitkoja (meillä ainakin oli vain yksi pelti, joten täällä tehtiin myös pitkoja)!

ruoka pullat makeat-leivonnaiset leivonta
Kommentit (4)
  1. Iina / MouMou
    1.2.2019, 10:37

    Jestas, miten hyvältä näyttää! 🙂

    http://moumou.fi

    1. Kiitos <3 joskus on kiva kokeilla vähän jotain erikoisempaa! <3

  2. Mikä on donitsipelti?

    1. donitsipelti on vähän muffinipellin tyylinen pelti, missä siis paistetaan uunidonitseja. Löytyy isommista marketeista ja leivontaliikkeistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *