Hunajakaramellit – Joulukalenteri luukku 18

hunajakaramellit

hunajakaramellit

Ollaan monesti karamelleja keitellessä mietitty saisiko hunajasta myös ihania toffeemaisia karkkeja, ja saihan siitä! Nämä hunajakaramellit on ihanan paahteisia, mutta myös hunaja maistuu tietenkin vahvasti näissä. Eli jos et pidä hunajan mausta, ei tämä resepti ole sinulle. Näihin karamelleihin voi myös lisätä makua mausteilla tai aromeilla jos haluaa, tosin me tykättiin näistä täsmälleen tällaisina (jos oikein hifistelee, voi käyttää maustettua hunajaa). Näihin kannattaa käyttää aitoa hunajaa, mutta myös hunajasekoitus käy ”paremman puutteessa”.

Hunajakaramellien ohje on helppo, mutta tarvitset näihinkin lämpömittarin jotta saat nostettua karamelliseoksen lämpötilan tarvittavaan lämpötilaan. Tätä on todella vaikea määrittää silmämääräisesti, varsinkin jos ei keittele karkkeja usein. Mittarin lisäksi suosittelemme isoa paksupohjaista kattilaa, jotta karamelliseos ei keittämisen aikana pala pohjaan. Jos haluat kattilassa keittelyn sijasta mikrottaa namuja, kokeile meidän mikrotoffeita.

hunajakaramellit

Nämä oli jotenkin ihastuttavia ja niin erilaisen makuisia. Nämä lähtee meillä lahjapussukoihin pakattuna eteenpäin, toivottavasti lahjansaajat tykkää näistä yhtä paljon kuin me! Jätetään aina tietoisesti osa joulukalenteriluukkujen resepteistä joulukuulle tehtäväksi, että saadaan annettua niitä ihanina ruokalahjoina eteenpäin. Helpottaa kun ei tarvitse kaikkea syödä itse tai pakastaa. Meidän pakastin on niin täynnä marjoja, että ei sinne paljoa leivonnaisia mahdu 😀

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Hunajakaramellit

Ainekset (30 annosta)

120 g
voita
2½ dl
hunajaa
2½ dl
kuohukermaa
1 dl
fariinisokeria
1 rkl
hienoa sokeria
1 tl
vaniljasokeria
+ sormisuolaa pinnalle
3 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 3 h 00 min

Tee näin:

  1. Vuoraa 20×20 neliövuoka leivinpaperilla. Voit kiinnittää sen voilla vuokaan, milloin saat ”terävämmät” reunat vuoraukseen. Voit ihan kevyesti voidella vielä leivinpaperinkin, kuitenkin niin ettei siellä ole mitään voin palasia.
  2. Mittaa voi isoon, paksupohjaiseen kattilaan. Anna sen sulaa. Lisää sitten kaikki loput ainekset (paitsi suola). Anna seoksen keittyä hetki täydellä teholla, koko aika sekoittaen, kunnes seos alkaa kuplimaan. Vähennä sitten lämpötilaa.
  3. Keittele karamelliseosta koko aika sekoitellen 20-25 minuuttia kunne se saavuttaa 121 asteen lämpötilan ( =121 astetta luo pehmeän, mutta sitkeän karamellin). Siirrä heti pois levyltä ja kaada valmisteltuun vuokaan.
  4. Anna jäähtyä 5-10 minuuttia, lisää sitten pinnalle suola. Anna hunajakaramellin jäähtyä suunnilleen huoneenlämpöiseksi ennen kuin siirrät sen viileään. Hunajakaramellit saa jähmettyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia, tai yön yli. Jos pidät niitä yön yli, kelmuta jossain vaiheessa ettei jääkaapin muista asukeista tartu makua tähän kaveriin.
  5. Leikkaa valmiit hunajakaramellit terävällä veitsellä haluamasi kokoisiin paloihin ja kääri leivinpaperiin.

Hunajakaramellit säilyy viileässä säilytettynä, ilmatiiviiseen rasiaan pakattuna 2-3 viikkoa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *