Hopeatoffeekuorrute
Vielä ehdittiin julkaista yksi resepti teille vapuksi. Ja tämä olikin oikein toivottu! Salmiakki ja lakritsi mainittiin instagramissa teidän toivemauissa munkkeihin ja donitseihin enemmän kuin mikään muu! Joten tässä on teille helppo ja nopea hopeatoffeekuorrute, mihin voitte dippailla herkkumunkit ja donitsit! Valmistukseen menee ehkä 20 minuuttia, joten tämä on nopeampi kuin tavallinen kinuskikuorrute. Jos kuitenkin kaipaat paahteista kinuskikuorrutetta, kurkkaa tästä.
Hopeatoffeekuorrute on muuten ihan superhyvää vaikka jätskinkin päällä! Tai vaihtoehtoisesti tätä voi käyttää kakkujen päällä, jos haluat tehdä kakkuun valumat! Lisämakua kuorrutteeseen voi tuoda appelsiinin-tai sitruunankuorella!
Joko olette leiponeet munkkeja vai onko monella huomenna paistopuuhat? Jos kaipaat täydellisen kuohkeita munkkirinkilöitä, tee tällä ohjeella. Monet ovat jo ehtineet kokeilemaan ja ihastumaan meidän reseptiimme! Jos teette ja jaatte munkkien kuvia instagramissa, tägätkää meidät @drjinna tai käyttäkää hashtagia #drsugar niin löydämme kuvat herkuistanne!
Hopeatoffeekuorrute
Ainekset
- 2 dl
- kuohukermaa
- 1 pss
- Hopeatoffeeta (n.168g)
- +mustaa elintarvikeväriä
- +nonparelleja/strösseleitä
Tee näin:
- Mittaa kuohukerma keskikokoiseen paksupohjaiseen kattilaan.
- Lisää hopeatoffeet joukkoon ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes ne sulaa nesteen joukkoon.
- Lisää vähän lämpöä ja keitä seosta 5-10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu ja saa kinuskimaisen koostumukseen. Halutessasi kokonaan mustan sävyn, voit lisätä pari pisaraa mustaa elintarviväriä. Voit kokeilla tippatestiä ja pudottaa tipan kastiketta lasilliseen kylmää vettä. Katso lasin pohjalta jähmettyikö kuorrute kovaksi (joskus pinnalle voi jäädä vähän jotain, joten seuraa vain putoaako pohjaan jotain äläkä pintaa). Jos jähmettyi, on se valmista.
- Anna jäähtyä ihan hetki ja dippaa sitten munkit/donitsit kuorrutteessa ja koristele.