Herkullinen mansikkahillo

mansikkahillo

Ja täällä taas! Pidimme kalenterin jälkeen pienen paussin leivonnasta, mutta nyt taas puuhastellaan leivonnaisten parissa. Ostimme viime viikolla ison laatikollisen mansikoita ja teimme niistä herkullista hilloa, minkä ohjeen jaammekin teille nyt. Mansikoista osa syötiin tai niistä valmistettiin herkkuja, ja loput saivat mennä pakkaseen talvea odottelemaan. Olemme huomanneet, että tekin olette puuhastelleet mansikoista, sillä erityisesti mansikkamehu mansikan kannoista on ollut suosittu! Kiitos kun jaatte teidän kuvia instan puolella, muistakaa tägätä meidät @drjinna tai käyttää hashtagia #drsugar, niin näemme teidän luomukset!

herkullinenmansikkahillo

herkullinenmansikkahillo

Oletteko nyt kesällä herkutelleet kotimaisilla mansikoilla? Me ollaan varmaan lähemmäs joka viikko syöty mansikoita jossain muodossa. Ainakin muutama mansikkainen leivottavakin on vielä tulossa blogin puolelle. Niitähän sopii leipoa, vaikka pääsatokausi ennättäisikin mennä ohisuun. Seuraavia reseptejä odotellessa, kokeilkaa vaikka tätä perinteista, mutta aina yhtä ihastuttavaa mansikka-kermakakkua.

Kivaa ja aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

Herkullinen mansikkahillo

Ainekset

500 g
mansikoita
1/4 dl
vettä
3 dl
hillosokeria
(+vaniljaa/kardemummaa jos haluat lisämakua)
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Putsaa mansikat, poista niissä kannat ja mittaa ne isoon, paksupohjaiseen kattilaan veden kanssa. Anna lämmetä hetki, ja lisää sitten hillosokeri joukkoon desi kerrallaa, hellästi sekoitellen.
  2. Kun seos kiehahtaa, laita hella miedommalle lämmölle ja anna porista noin kymmenen minuutin ajan ilman kantta. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kauho sitä lusikalla pois.
  3. Siirrä sitten kattila liedeltä. Anna seoksen jäähtyä vielä 30-45 minuuttia, aina välillä sekoitellen ja purkita sitten puhtaisiin, tiiviisiin lasipurkkeihin (itse aina keitämme purkit). Älä purkita hilloa liian kuumana, muuten mansikat nousevat hillon pintaan.
  4. Sulje purkit ja säilö viileässä. Hillot säilyy avaamattomina jopa vuoden, avattunakin kuukausia.
ruoka leivonnaiset hillot leivonta
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *