Helppo siemennäkkäri

Siemennäkkäri

siemennäkkäri

Makeiden herkkujen väliin jaamme reseptin tähän roiskuvaan ja terveelliseen siemennäkkäriin! Resepti on helposti muunneltavissa tehtäväksi juuri sinun makuusi, mutta suosittelemme pohjaksi silti auringonkukan-ja kurpitsansiemeniä!  Tämän reseptin voi helposti tehdä myös täysin gluteenittomana, korvaamalla vehnäjauhot peruna-tai maissijauholla! Jos haluat rukiisemman version tästä, korvaa osa kaurahiutaleista ruishiutaleilla!

Siemennäkkäri oli kyllä kivaa vaihtelua makeisiin herkkuihin, mutta jos teillä on muuten heittää ideoita tai toiveita suolaisiin resepteihin, otamme niitä mielellämme vastaan! Voit laittaa kommenttia alle tai vaikkapa instagramin puolella!

siemennäkkäri

siemennäkkileipä

Rousk! Täytyy myöntää että tätä on tullut lyhyen ajan sisällä tehtyä useampi satsi! Siemennäkkäri on vaan niin helppo ja nopea valmistaa, että se menee kaiken muun ohessa arkenakin!

Tekeekö mieli lisää suolaisia herkkuja? Testaa näitä parmesaaniskonsseja tai näitä cheddarkeksejä!

Helppo siemennäkkäri

Ainekset

3
kananmunaa
1 dl
seesaminsiemeniä
1½ dl
auringonkukansiemeniä
1 dl
kurpitsansiemeniä
½ dl
pellavansiemeniä
½ dl
unikon-tai chiansiemeniä
1 dl
isoja kaurahiutaleita
1 tl
suolaa
2 rkl
vehnäjauhoja (perunajauhot käy!)
30 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 25 min

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla.
  2.  Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hellästi kunnes seos on kunnolla sekaisin.
  3.  Kaada siemenseos pellille ja tasoita ohueksi. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes näkkäri on kullanruskea.
  4.  Leikkaa paloihin heti uunista tullessaan. Säilytä jäähtyneet siemennäkkärit ilmatiiviissä rasiassa tai minigrip-pusseissa.

VINKKI! Voit käyttää myös valmiita siemensekoituksia (esimerkiksi me olemme käyttäneet Pirkan siemensekoitusta, missä on mukana myös pinjansiemeniä)

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *