Parmesaaniskonssit

Kyselimme teiltä aiemmin viikolla instagramissamme (@drjinna) haluaisitteko loppuviikoksi makeaa ja suolaista reseptiä. Suolainen resepti voitti noin 70% ääniosuudella, joten näin syntyi maukkaan juustoiset parmesaaniskonssit! Parmesaaniskonssit sopii herkuteltavaksi sellaisenaan tai vaikkapa keiton tai juustolautasen kyytipojaksi! Aikaa tähän reseptiin ei myöskään kulu, sillä parmesaaniskonssit valmistuu reilu puolessa tunnissa!

Mitä olette mieltä, laitetaanko sokeristen herkkujen lisäksi suolaisia enemmän jatkossa? Täytyy sanoa että ainakin omasta mielestä oli mukavaa vaihtelua! 🙂

Rauhallista sunnuntaita teille kaikille!

Parmesaaniskonssit

Ainekset (15 annosta)

5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
1 tl
valkosipulijauhetta (tai kynsi tuoretta)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
115 g
voita (kylmänä & kuutioituna)
1
kananmuna (+ 1 voiteluun)
2 rkl
kylmää vettä
1 dl
ranskankermaa
pieni nippu ruohosipulia (silputtuna)
3 dl
parmesaania (raastettuna)
30 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

  1. Valmistele uunipelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, valkosipulijauhe, suola, mustapippuri. Lisää kuivien aineiden joukkoon kuutioitu, kylmä voi. Nypi se sormin kuivien aineiden sekaan kunnes seos on murumainen.
  3. Yhdistä toisessa kulhossa kananmuna, vesi ja ranskankerma, vatkaa hiukan ja lisää sitten jauhoseoksen joukkoon. Sekoita taikinaa puulastalla kunnes se on tasainen, älä ylisekoita, jotta skonsseista ei tule sitkeitä.
  4. Lisää viimeisenä hellästi joukkoon parmesaaniraaste ja ruohosipuli.
  5. Jauhota pöytätaso ja kumoa taikina siihen. Kaulitse taikina noin kahden sentin paksuiseksi levyksi, ja leikkaa pyöreällä piparimuotilla tai vaikkapa juomalasilla haluamasi kokoisia palasia. Nosta pellille ja voitele kananmunalla. Voit rouhia pinnalle vielä vähän mustapippuria tai raastaa pienen määrän parmesaania.
  6. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, tai kunnes skonssit ovat kauniin kullanruskeita. Tarjoile lämpimänä!
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *