Helpot konvehdit – Joulukalenteri luukku 12

helpotkonvehdit

helpotkonvehdit

Yksi meidän toivotuimmista resepteistä tälle vuodelle oli helpot konvehdit. Tällä helpolla reseptillä valmistat herkulliset manteliset suklaakonvehdit. Mikäli et halua käyttää mantelia, näihin sopii pähkinät, riisimurot tai vaikkapa marianne-tai turkinpippurirouhe. Parasta näissä konvehdeissa on se, että ne voi tehdä täysin vegaanisena vaihtamalla kerman ja voin kasviperäisiin tuotteisiin. Jos kaipaat lisää makeisreseptejä, kurkkaa tästä.

konvehdit

Nämä konvehdit ei ole ihan perinteisiä täytekonvehteja, sillä täytekonvehdit vaatii lähes poikkeuksetta temperointia (eli helppous menee siinä) jos haluaa että konvehdit pysyy hyvänä huoneenlämmössä, ei sula käsiin sekä pitävät kiiltonsa. Kuitenkin näiden koostumus on ihanan pehmeä ja täyteläinen, varmasti tykkäätte! Huomenna on vuorossa jotain suolaista, mitä myös toivottiin kovasti blogin puolelle. Eli jos kaipaat vinkkejä joulun pikkusuolaisiin, palaa blogin äärelle huomenna!

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

 

Helpot konvehdit

Ainekset (35 annosta)

225 g
tummaa suklaata (maitosuklaa käy)
1 dl
kuohukermaa (myös kasvipohjaiset käy)
1 tl
voita/kookosöljyä
1 dl
pähkinärouhetta (tai muita pähkinä/karkkirouheita)
2 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

  1. Mittaa isoon kulhoon pilkottu suklaa. Mittaa sitten kattilaan kerma ja voi. Anna lämmetä kunnes seos kiehahtaa, älä kuitenkaan anna seoksen _kiehua_.
  2. Kaada kiehahtanut kermaseos suklaan päälle ja anna olla hetki. Kääntele sitten massaa hetki, kunnes suklaa on sulanut joukkoon ja seos on silkkinen ja kiiltävä. Kääntele sitten joukkoon haluamasi lisuke, me käytimme paahdettua hasselpähkinärouhetta.
  3. Kaavi seos pursotinpusseihin ja pursota (tai lusikoi) suklaamassa konvehtivuokiin ja laita kylmettymään jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

Konvehdit säilyy rasiassa, viileässä säilytettynä reilu viikon.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *