Guinnesskakku – Joulukalenteri luukku 17

Onko meillä jotenkin ollut juomapainotteiset herkut eilen sekä tänään… 😀 Kuitenkin, teimme viime viikonloppuna pikkujouluihin paahteisen, suklaisen ja uskomattoman mehevän guinnesskakun! Oluen ja kaakaon yhdistelmä saa kakusta upean värisen, jota puhtaanvalkoinen kuorrute vain korostaa! Alkuperäinen resepti on ihanan Nigellan käsialaa, jota muunsimme hiukan omiin tarpeisiin sopivaksi (ja astetta pienemmäksi)!

Tämä kakku on todella täyteläinen ja sopii täydellisesti jouluun. Voit tuoda lisää joulun makua lisäämällä esimerkiksi kanelia ja kardemummaa taikinan joukkoon. Tosin stoutin täyteläinen maku on kyllä jouluun sopiva jo sellaisenaan. Jos haluat, voit tehdä ohjeen suoraan tuplattuna 24cm vuokaan isommalle porukalle.

Pieni guinnesskakku

Ainekset (8 annosta)

125 ml
Guinness-olutta (tai muuta stoutia)
125 g
voita
35 g
tummaa kaakaojauhetta
200 g
hienoa sokeria
75 g
ranskankermaa
1
kananmuna
2 tl
vaniljauutetta (tai 3tl vaniljasokeria)
1¾ dl
vehnäjauhoja
1¼ tl
ruokasoodaa
Kuorrute
150 g
tuorejuustoa (notkistettuna)
1¼ dl
tomusokeria
½ dl
vispikermaa
1 tl
peruna-tai maissijauhoja
1 tl
vaniljasokeria

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele 18-20cm kakkuvuoka voilla.
  2. Mittaa guinness ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä kunnes voi on sulanut joukkoon. Siirrä pois levyltä. Lisää sitten joukkoon kaakao ja sokeri. Sekoita pienessä kulhossa yhteen ranskankerma ja kananmuna. Lisää se seos guinness-seoksen joukkoon ja kääntele se huolella sekaisin.
  3. Lisää viimeisenä jauhot ja ruokasooda, sekoita aineksia kunnes taikina on tasainen. Älä ylisekoita. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
  4. Ota valmis kakkupohja huoneenlämpöön jäähtymään, anna sen jäähtyä omassa vuoassaan. Valmista kuorrute.
  5. Mittaa tuorejuusto, vanilja, maissijauhe ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa huolella sekaisin. Lisää viimeisenä kerma ja vatkaa kuorrutetta kunnes se on kuohkea. Laita kylmään kunnes kakkupohja on jäähtynyt.
  6. Kun pohja on jäähtynyt, varmista palettiveitsellä ettei kakkupohja ole kiinni vuoassa ja kumoa se sitten tarjoilualustalle. Kuorruta rennosti tuorejuustokuorrutteella ja koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *