Colamarmeladit – Joulukalenteri luukku 16

Ihanaa sunnuntaita! Viime vuonna teimme perinteisiä glögimarmeladeja, mutta tänä vuonna halusimme kokeilla jotain hauskempaa ja päädyimme valmistamaan marmeladikarkkeja coca-colasta (rehellisesti sanottuna coca-colan joulurekan näkeminen inspiroi leipomaan colasta)! Nämä marmeladit on hyydytetty agar agarilla, joten ne on täysin vegaanisia!

Marmeladit voi periaatteessa valmistaa mistä tahansa juomasta. Joskus kouluaikoina kokeilimme jopa marmeladeja energiajuomasta! 😛 eli jos sinun ystävällä on joku suosikkilimu tai mehu, voit tehdä marmeladit huoletta siihen ja antaa joululahjaksi!

Colamarmeladit

Ainekset

5 dl
coca-colaa
6 dl
sokeria (+sokeroimiseen)
2 rkl
agar agar-jauhetta
4 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 4 h 00 min

Tee näin:

1. Vuoraa n.20x20cm vuoka kelmulla. Tai vaihtoehtoisesti silikonimuotteja josta saa pullautettua marmeladit ulos. (Koska teimme itse pallon muotoisia, teimme puolikkaat tyhjiin toffifee muotteihin)
2. Mittaa isohkoon kattilaan coca-cola ja sokeri. Anna sokerin sulaa colaan ja seoksen kiehahtaa.
3. Ripottele colaseoksen joukkoon agar agar, varo ettei seokseen muodostu paakkuja ja sekoittele huolella. Anna kiehua vielä kahden minuutin ajan koko aika sekoittaen!
4. Kaada vuokaan ja anna jähmettyä huoneenlämmössä muutamasta tunnista (vähintään 4h) seuraavaan päivään.
5. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja mikäli marmeladi on vielä ’märkää’, voit antaa sen vielä kuivua muutamasta tunnista vuorokauteen.
6. Sokeroi marmeladit (/tai dippaa temperoidussa suklaassa) ja säilytä rasiassa. Jos sokeri sulaa pinnalle, voit sokeroida ne uudelleen.
VINKIT!
– Toffifee vuokiin tehtynä, anna marmeladiseoksen jäähtyä ennen täyttämistä, muuten muovimuotti hajoaa kuumuudesta.
– Älä anna seoksen kiehua agarin lisäyksen jälkeen kahta minuuttia enempää tai marmeladien koostumus voi kärsiä.
– Paras sokeri sekä marmeladin ainesosaksi sekä pinnalle on erikoishienosokeri
– Marmeladit säilyvät parhaiten huoneenlämmössä rasiassa kosteudelta suojattuna (säilyy noin kaksi viikkoa hyvinä)
– Jos seos jostain syystä paakkuuntuu, voit kokeilla lämmittää sitä vielä hetken kauemmin.
ruoka joululeivonnaiset leivonta makeiset
Kommentit (4)
  1. Tähän vois lisätä että ota iso kattila koska kuohuu yli 😭 t:hella sokeriliisterissä

    1. apua! teen itse makeiset aina vähän isommassa, joten en tuota huomannut, lisään huomion reseptiin!

  2. Minä taas.. marmeladeista tuli ihan kamalan makuisia, onkohan vika vaan mun suussa vai menikö pilalle tehdessä? Eli miltä näiden kuuluisi maistua? Mun marmeladit maistuu jotenkin kitkerälle, sokeriselle, ei colalle oikeastaan ollenkaan tai ehkä vähän sellaiselle halpis colalle josta on hapot menny ja seisonut kesällä kuumassa autossa 😅 Paloiksi jotenkin kun kuohuu yli ja jouduin kesken kaiken vaihtamaan kattilaa. Lahjaksi olis tulossa mutta näitä ei kyllä voi antaa ja mietin että viitsinkö kokeilla uudestaan. Kai odotin maulta jotain irtokarkki-colapullon makua tms.

    1. Marmeladeista ei tule kolapullokarkkien makuisia, sillä niissä on mukana jotain hedelmähappoa joka tuo niihin pientä happoa makean lisäksi. Mutta colalta marmeladien kyllä pitäisi maistua (ei missään nimessä kitkerältä!). Muutamaan otteeseen ollaan nyt tehty ja niin on muutama muukin ja mausta on pidetty, jos kuitenkin koet ettet saa colalla haluamasi makuista, suosittelen kokeilemaan jotain toista vahvemman makuista limonadia tai mehua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *