Banana split-laskiaispullat

Banana split-laskiaispullat

Laskiainen kolkuttelee jo ovella, ja meillä kokeiltiin jotain uutta: niin syntyi banana split-laskiaispullat. Pullat täytetään banaanisiivuilla, vaniljaisella kermavaahdolla, mansikkahillolla ja pinta viimeistellään herkullisella suklaakastikkeella ja pähkinärouheella. Nämä olivat suuuuuurta herkkua. Suosittelemme testaamaan jos laskiaispullia täyttelette!

Okei, jotkut teistä saattaa miettiä että onpas vähän övereitä, mutta nämä on HERKKUA! Mietittiin että nämä maut sopii yhtiin jäätelöannoksien lisäksi myös kakuissa ja leivoksissa, joten miksi ei myös pullassa. Banaani varsinkin sopii erinomaisesti pullaan! Kuka olisi uskonut. Jos kaipaat lisää vaihtelua laskiaispulliin, kokeile näitä laskiaiskanelikierteitä tai muutaman vuoden takaisia ihania pistaasi-laskiaispullia.

banana split-laskiaispullat

Pahoittelut vähän pidemmästä tauosta. Tarkoitus oli jo palata vähän aikaisemmin takaisin reseptien pariin, mutta valitettavasti pitkittyneet korona-oireet on vähän jarrutelleet minua viime viikkoina. Sairastelin siis joulukuun puolessa välissä, mutta edelleen se pirulainen aiheuttaa ongelmia. No kevättä ja valoa kohti, jos se vähän toisi energiaa lisää! Tällä viikolla tulee ainakin yksi resepti vielä, sillä kertaa ystävänpäivämielessä. Eli palatkaahan loppuviikosta uudelleen!

Seuraathan meitä myös instagramin puolella @drjinna

Banana split-laskiaispullat

Ainekset

½ l
kauramaitoa/maitoa/vettä
50 g
tuorehiivaa
2 dl
hienoa sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
150 g
voita (sulana)
14 dl
vehnäjauhoja (enemmän/vähemmän)
1
kananmuna (voiteluun)
Pullien täytteeksi
-
Vispikermaa
-
Mansikkahilloa
-
Banaaniviipaleita
-
Suklaakastiketta pinnalle

Tee näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (+37-41 astetta) ja kaada isoon kulhoon. Sulata voi ja lisää se sekä sokeri maidon sekaan. Liuota hiiva maitoseokseen ja aseta kulho sivuun 10 minuutin ajaksi, näin hiiva alkaa käynnistyä.
  2. Lisää jauhoja n. 9 dl maidon sekaan ja sekoita kunnes seos on sekaisin.
  3. Laita kelmu tai liina kulhon päälle ja anna kohota tunnin ajan.
  4. Valmistele uunipelti leivinpaperilla.
  5. Lisää lopuista jauhoista 1dl, kardemumma ja suola taikinaan ja sekoita puulusikalla sekaisin. Kaada taikina pöydälle, ota loput jauhot viereen. Vaivaa taikinaa käsin, lisäten jauhoja tarvittaessa. Vaivaa 10 minuutin ajan, taikinan kuuluu olla pehmeä, kimmoisa, ei tahmea. Sopivan sitkon huomaat painaessasi sormella taikinaa, taikinan pitäisi kimmota painalluskohdasta hieman takaisin.
  6. Pyöritä valmiista taikinasta haluamasi kokoisia laskiaspullia. Me yleensä tehdään noin 75-85g kokoisia, joita mahtuu pellille samaan aikaan paistumaan n.9 kpl.
  7. Anna pullien kohota liinan alla vielä 30-45 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja halutessasi ripottele pinnalle raesokeria tai mantelirouhetta. Me jätimme pinnan paljaaksi.
  8. Paista pullia 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 10-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita (myös pohjasta!). Anna valmiiden pullien jäähtyä.
  9. Halkaise jäähtynyt pulla, täytä se mansikkahillolla, banaaniviipaleilla sekä kermavaahdolla. Viimeistele pullan kansi suklaakastikkeella ja mantelirouheella (jos haluat olla oikein ekstra, voit vielä lisätä kirsikan pinnalle). Suklaakastikkeena käytimme tätä.

Vinkki! Jos et halua suklaakastiketta pinnalle, voit lisätä sitä sisälle pulliin. Näin pullat sotkee hiukan vähemmän.

ruoka leivonta pullat makeat-leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *