Laskiaiskanelikierteet

laskiaiskanelikierteet

Laskiaiskanelikierteet yhdistää herkullisen kanelipullan perinteisen laskiaispullan täytteiden kanssa. Meidän piti alunperin tehdä nämä korvapuusteista, mutta ajattelimme että kanelikierteet ovat pyöreän muotonsa takia kivempia tähän. Mutta jos sinä haluat täyttää perinteisen korvarin, siitä vaan täyttelemään! 😛 Pohdittiin tuossa aiemmin, että nämä näyttää nopealla vilkaisulla siltä, että niissä olisi täytteenä jäätelöä. Ehkä ensi vuonna tehdään sellaisia 😀

Kuten pullat yleensäkin, on nämäkin pullat herkullisen pehmeitä ja runsaan kardemummaisia. Tiesittekö että pohjoismaissa herkutellaan eniten kardemummalla Intian ja arabimaiden jälkeen? Taitaa suurin kulutus tulla meillä pohjolassa pullasta ja muista herkuista! Mitenkäs teillä tykätään kardemummasta? Meillä ei pullia tai munkkeja ilman sitä kohoamaan laiteta! Suolaisessa ruoassa ei oikein olla vielä opittu kardemummaa käyttämään, mutta ehkä sitäkin voisi pikkuhiljaa kokeilla meidänkin keittiössä.

laskiaiskanelikierteet

laskiaiskanelikierteet

Jos laskiaiskanelikierteet on juuri sinun makuusi, kurkkaa myös Sweet Food O´Mine-blogin puolelta Sarin loihtima upea laskiaisdrinkki. Se sopii varttuneemmille mäenlaskijoille pulkkamäen jälkeen lämmikkeeksi (nyt kun luntakin tuli taas isot kinokset). Ensi kuussa meillä tuleekin Sarin kanssa vuosi täyteen yhteisiä makupareja kehitellen! On ollut niin hauskaa ja ennen kaikkea motivoivaa pallotella ajatuksia ja ideoita toisen herkkutaiturin kanssa!

Ja hei, jos kaipaat toisenlaisia laskiaispullia, suosittelemme näitä pistaasiversioita. Jos et jaksa tai ehdi laittaa pullataikinaa kohoamaan, nopeat laskiaisskonssit voi olla juuri sinun juttusi!

Seuraatko meitä jo instagramissa @drjinna?

Laskiaiskanelikierteet

Ainekset

½ l
kauramaitoa/vettä (maito käy myös)
50 g
tuorehiivaa
2 dl
hienoa sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
14 dl
vehnäjauhoja (enemmän/vähemmän)
150 g
voita (sulana)
Sisälle
100 g
pehmeää voita/öljyä
1 dl
sokeria
1 rkl
kanelia
Pinnalle
1
kananmuna
raesokeria tai mantelilastuja
Täytteeksi
kermavaahtoa
mantelimassaa
mansikka/vadelmahilloa

Tee näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (+37-41 astetta) ja kaada isoon kulhoon. Sulata voi ja lisää se sekä sokeri maidon sekaan. Liuota hiiva maitoseokseen ja aseta kulho sivuun 10 minuutin ajaksi, näin hiiva alkaa käynnistyä.
  2. Lisää jauhoja n. 9 dl maidon sekaan ja sekoita kunnes seos on sekaisin.
  3. Laita kelmu tai liina kulhon päälle ja anna kohota tunnin ajan.
  4. Valmistele uunipelti leivinpaperilla.
  5. Lisää lopuista jauhoista 1dl, kardemumma ja suola taikinaan ja sekoita puulusikalla sekaisin. Kaada taikina pöydälle, ota loput jauhot viereen. Vaivaa taikinaa käsin, lisäten jauhoja tarvittaessa. Vaivaa 10 minuutin ajan, taikinan kuuluu olla pehmeä, kimmoisa, ei tahmea. Sopivan sitkon huomaat painaessasi sormella taikinaa, taikinan pitäisi kimmota painalluskohdasta hieman takaisin.
  6. Voit jakaa taikinan tässä vaiheessa kahteen osaan, tai tehdä yhden ison levyn jos tila riittää. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi, n. ½-1 cm paksuiseksi levyksi. Levitä toiselle pinnalle sula voi/öljy, sokeri sekä kaneli. Rullaa tiukalle rullalle ja leikkaa parin sentin paksuisiksi kanelikierteiksi. Aseta saumakohta pullan alle. Nosta pellille.
  7. Anna kierteiden kohota vielä 30-45 minuuttia liinan alla, voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja tai raesokeria.
  8. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, tai kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.
  9. Sillä aikaa kun pullat jäähtyy, vatkaa kerma kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää mukaan sokeria oman maun mukaan.
  10. Halkaise kanelikierre sahalaitaisella veitsellä. Täytä jäähtynyt pulla mantelimassalla, hillolla ja kermavaahdolla. Herkuttele!
ruoka leivonta pullat leivonnaiset
Kommentit (2)
  1. Hämäävää. Saumakohta pullan alle? Niinhän korvapuustit menee, sauma alle ja kierteet sivuille päin.Pitäisikö tässä kierrepullassa kuitenkin tulla kierteet ylöspäin ja alapäin? Miten silloin muka saa sauman alle?

    1. Juu kierteet ylöspäin, kuten pullassa näkyykin 🙂 Korvapuusti on tosiaan “kyljellään” 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *