Riisimurofudget

riisimurofudget

Riisimurofudget ovat herkullinen yhdistelmä ihanaa suussasulavaa fudgea sekä tietenkin rapeita ja rouskuvia riisimuroja. Jenkeissä syödään paljon rice krispie treats-herkkuja, eli yksinkertaisesti riisimuroja ja vaahtokarkkimassaa ja siitä herkusta saimme idean tähän fudgeen. Tämä toimisi varmasti monilla muillakin muroilla, mutta riisimurot on mielestämme parhaita, sillä niiden maku ei vie fudgelta valokeilaa, vaan ovat hauska lisä “esitykseen”!

Me laitoimme riisimuroja fudgemassan alle, päälle sekä sekaan, mutta suosittelemme ehkä näin jälkiviisaana laittamaan niitä vain alle ja päälle. Joukossa olevat eivät ole missään tapauksessa pahoja tai huonoja, mutta eivät säilytä niin hyvin rapeaa koostumusta, joten ne on ehkä vähän turhia! Olemme lisänneet tämän huomautuksen myös itse ohjeeseen.

riisimurofudget

Näiden karamellien valmistuksessa oli muutenkin vähän epäonnea mukana… aloin keittelemään massaa ja onnistuin hajottamaan meidän viime vuonna ostamamme karamellien valmistukseen tarkoitetun lämpömittarin suoraan fudgemassan joukkoon… Eli riisimurojen lisäksi rouskuvuutta toi lasinsirut. No eihän niitä voinut syödä ja ei kun uutta satsia tulemaan 😀 Tekevälle sattuu!

Riisimurofudget meni meillä ehdottomasti jatkoon kaikkien muiden meidän lempparifudgejen sekaan. Jos kaipaat muita fudgeherkkuja, miltä kuulostaisi salmiakkifudge, biscoff-fudge tai suklaa-karamellifudge? Jokainen ohje on varma hitti joulun herkutteluun! Jos puolestaan mielesi tekee lisää riisimuroherkkuja, nämä nougatpalat voi valmistaa riisimuroista tai puffatusta riisistä/speltistä. Huomenna avautuvasta neljännestä luukusta löydät jotain suklaisaa ja mureaa, eli huomiseen!

Kurkkaa meidän joulumenoa myös instagramin puolella @drjinna

Riisimurofudget

Ainekset (40 annosta)

2,5 dl
kuohukermaa
670 g
hienoa sokeria
100 g
voita
100 ml
kondensoitua maitoa (ei karamellisoitu)
3 rkl
glukoosisiirappia
100 g
valkosuklaata
5 dl
riisimuroja
6 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 6 h 00 min

Tee näin:

  1. Valmistele noin 20×20 cm neliövuoka/lämmönkestävä astia vuoraamalla se foliolla tai leivinpaperilla. Voit käyttää voita vuoan pohjassa, jotta leivinpaperi tarttuu paremmin. Ripottele sitten pohjaan noin puolet riisimuroista.
  2. Mittaa suureen paksupohjaiseen kattilaan kerma,hieno sokeri, voi, kondensoitu maito sekä glukoosisiirappi. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet toisiinsa kunnolla.
  3. Lisää sitten lämpötilaa ja anna seoksen kuplia kunnes se saavuttaa 120 asteen lämpötilan. Siirrä välittömästi pois liedeltä.
  4. Kaada seos kulhoon ja vatkaa sitä käsivatkaimilla tai yleiskoneessa muutama minuutti, lisää sitten rouhittu valkosuklaa.
  5. Vatkaile seosta kunnes se alkaa olemaan kuivaa ja pitää vatkatessa muotonsa. Tähän menee noin 10 minuuttia. Kaada sitten edelleen kuuma fudgemassa valmisteltuun vuokaan. Ripottele pinnalle loput riisimurot ja paina hellästi alaspäin, jotta ne tarttuvat fudgen pintaan.
  6. Anna massan jähmettyä puolesta tunnista tuntiin huoneenlämmössä ja siirrä sitten peitettynä jääkaappiin jähmettymään.
  7. Leikkaa valmis fudgemassa haluamasi kokoisiin paloihin ja pakkaa kauniisti. Fudget säilyy kahdesta kolmeen viikkoon hyvänä viileässä säilytettynä (jääkaappi ei ole välttämätön, kunhan fudget ovat lämmöltä ja valolta suojattuna).

Huom! Meidän fudgeissa riisimuroja on myös massan joukossa, mutta suosittelemme teille laittamaan niitä vain pohjalle sekä pinnalle. Seassa koostumus ei ole yhtä rapea ja ne täytyy sekoittaa todella nopeasti, mutta varovaisesti joukkoon.

ruoka leivonta makeiset joulu
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *