Rapeat nougatpalat

nougatpalat

nougatpalat

Rapeat nougatpalat sisältää nimensä mukaisesti tottakai nougaata, mutta myös ilmavia spelttimuroja. Puffatuista spelttimuroista saat paloihin ”riisisuklaamaisen” koostumuksen. Voit tehdä tällä ohjeella myös riisimuroista, mutta koostumus tulee olemaan hyvin erilainen, riisimurojen ollessa enemmän rapeita kuin ’puffattuja’. Jos löydät puffattua riisiä, sekin käy tähän loistavasti! Tai jos osaat valmistaa sitä itse! ;D

Nougatpalat eivät ole liian makeita, vaan kaikki makeus tulee käyttämästäsi nougaasta sekä pienestä määrästä suklaata. Eri suklaita kokeilemalla saat näistä makeampia (esim.maitosuklaa on sokeripitoisempaa, kuin tumma). Näihin voi lisätä myös kuivattuja hedelmiä tai marjoja joukkoon jos kaipaat lisäkoostumusta ja makua. Jos kaipaat vielä vähän lisää makeutta näihin, voi nämä ”patukat” vielä valmiina kuorruttaa kauttaaltaan suklaassa, tehden näihin makean kuoren. Meidän mielestämme nämä oli juuri herkkua siksi, kun eivät olleet lainkaan liian imeliä. Mutta makuja on tottakai yhtä monta kuin tekijöitäkin!

nougatpalat

nougatpalat

Rapeat nougatpalat singahti meillä ihan suosikkeihin! Varsinkin kun eivät ole niin ylimakeita. Tykkäättekö nougat-herkuista? Me tykätään kovasti! Jos kaipaat lisää nougaata, kokeile tätä suklaa-nougatkakkua. Huomisesta luukusta löytyykin taas makeisia! Ja itse asiassa paljon toivotussa maussa. Makeisreseptejä tulee aina tehtailtua PALJON, mutta pakko myöntää että ne ovat aina meidän lemppareita! Meidän keittiö muistuttaa joulukuussa aina makeistehdasta tavallisen kotikeittiön sijasta 😀 Paras aika vuodesta!

Lisää ihanaa joulutunnelmaa ja herkkuja meidän instagramin puolella @drjinna

Nougatpalat

Ainekset (12 annosta)

200 g
Speltti pops-spelttimuroja (1 pss)
4 kpl
Dubbel nougat-patukoita
50 g
tummaa suklaata
4 h 10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 4 h 00 min

Tee näin:

  1. Valmistele n.20x20cm vuoka leivinpaperilla pohjalta sekä reunoilta.
  2. Sulata nougat ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  3. Mittaa kulhoon spelttipopsit.
  4. Kaada sula nougat-suklaaseos spelttipopsien päälle ja pyörittele. Kun kaikki on huolellisesti sekaisin, painele seos vuokaan tiiviisti, kuitenkaan murskaamatta. Voit vielä siloittaa pinnan lusikalla tai vaikkapa desimitat pohjalla.
  5. Kelmuta tiiviisti ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  6. Irrota vuoasta ja leikkaa terävällä veitsellä paloiksi tai murra haluamasi kokoisiksi. Pakkaa rasiaan tai pusseihin.
  7. Nougatpalat säilyy viikon verran viileässä säilytettynä.
ruoka leivonta makeiset joululahjaideat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *