Kaakaokeksit

kaakaokeksit

kaakaokeksit

Kaakaokeksit on täydellisen sitkeät ja suklaiset herkut, ja saavat lisämakua sulista vaahtokarkeista. Kaakaokeksit sopivat hyvin tähän päivään, sillä 31.1. vietetään kansainvälistä kaakao-päivää (world hot chocolate day). Ja koska keksit ei yksinään riitä tätä päivää juhlistamaan, kurkkaa ihana kaakao-resepti Sarin Sweet Food O’Mine-blogin puolelta. Kuten luvattiin, meidän juoma+leivonnainen reseptit jatkuu tänäkin vuonna ja tässä on ensimmäinen pari! 😛

Näitä keksejä oli hauska kuvata, kun sai koko aika vahtia etteivät vaahtikset lähde kävelemään pöydältä kissojen toimesta (ja yksi lähtikin). Meidän kissat siis rakastavat vaahtokarkkeja. Eivät sinänsä syö niitä, mutta repivät riekaleiksi ja jättävät limaisia vaahtokarkin palasia ympäri kotia. Ihanaa 😀 Kaikista ihaninta on astua tälläisen limakasan päälle!

kaakaokeksit

kaakaokeksit

Iso suositus näille kekseille. Pinta on ihanan rapea, sillä keksipallot kieritellään demerara/ruokokidesokerissa ennen paistoa. Voit kierittää keksit myös ihan normaalissa kidesokerissa, mutta se sulaa enemmän ja pinnasta ei tule ihan yhtä näyttävä. Keksien sisälle piilotetaan puolikas vaahtokarkki, joka sulaa ihanasti paiston aikana ja tekee kekseistä meheviä ja sitkeitä. Jos haluat, voit myös heti paiston jälkeen laittaa vaahtiksia keksien pinnalle, mutta todennäköisesti keksit vähän halkeaa ja vaahtistäyte kurkistaa kekseistä.

Jos tykkäät leipoa keksejä, kokeile myös näitä sitruuna-valkosuklaakeksejä sekä herkullisen pehmeitä snickerdoodles-kanelikeksejä. Lisää keksireseptejä (jota meidän blogissa on PALJON) löydät täältä.

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Kaakaokeksit

Ainekset (18 annosta)

115 g
voita (pehmeänä)
2 dl
fariinisokeria
½ dl
hienoa sokeria
1
kananmuna
2½ dl
vehnäjauhoja
1½ dl
kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl
vaniljasokeria
3/4 tl
ruokasoodaa
+vaahtokarkkeja puolitettuna
+ demerara/ruokokidesokeria pinnalle
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Valmistele uunipelti leivinpaperilla. Mittaa toiseen kulhoon voi ja sokerit, ja toiseet loput kuivat ainekset.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimilla tai yleiskoneessa. Lisää joukkoon kananmuna edelleen vatkaten. Käy kulhon reunat nuolijalla läpi.
  3. Lisää jauhot vaahdon joukkoon kahdessa osassa. Sekoita vain kunnes taikina on sekaisin. Älä ylivatkaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa. Anna valmiin taikinan levätä noin vartti huoneenlämmössä. Laita tässä vaiheessa uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  4. Puolita isoja vaahtokarkkeja (voit käyttää myös kolme pientä). Lusikoi taikinasta noin 2 rkl kokoisia taikinapalasia (n.30g), muodosta taikinasta pallo vaahtokarkin ympärille ja kieritä sitten demerara-sokerissa. Nosta pellille. Jätä hyvät välit, sillä keksit leviävät uunissa. Meidän pellille mahtuu noin 9 keksiä.
  5. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia, tai kunnes keksien pinta on jähmettynyt mutta keksit ovat edelleen pehmeitä. Anna jäähtyä hetki pellillä ja nosta sitten varovaisesti lastalla lautaselle tai ritilälle. Herkuttele!

Keksit säilyy hyvänä ilmatiiviiseen rasiaan pakattuna huoneenlämmössä 3 päivää.

ruoka leivonta keksit-ja-pikkuleivat leivonnaiset
Kommentit (3)
  1. Ai vitsi miten ihanat keksit. Näitä testataan ehdottomasti!
    Heh, osaan kuvitella ne pienet limaiset ylläripallerot pitkin lattiaa 😀

    1. Joo, mikähän niissä vaahtiksissa heitä niin viehättää… 😀 <3

  2. Taikinasta tulee kuivahkoa, joten kannattaa olla tarkka palluroita pyörittäessä sillä vaahtokarkki meinaa muuten vilahtaa ja taikina ei tartu helposti itsensä kiinni. Näistä tuli kuitenkin todella maukkaita ja vaahtokarkki oli ihana yllätys!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *