Pekaani-murokeksit

pekaani-murokeksit

Pekaani-murokeksit valtasivat luukun kolme! Ja nämä keksit tehdään helposti ja kätevästi piirakkavuokaan ja paistetaan siinä, siivutetaan siinä ja mikä ettei myös tarjoiltaisi siinä. Koska keksit valmistetaan suoraan piirakkavuokaan, et tarvitse mitään muita muotteja tai peltiä. Kun keksit valmistaa näin, tulee niistä ihanan rapeita pinnalta, mutta sisälle jää pientä sitkoa ja mureutta. Tuleehan näistä myös aika hauskan muotoisia, täydellisiä esimerkiksi kahviin, teehen tai kaakaoon dippailuun!

Jos haluat, voit vielä dipata keksit suklaassa ja tuoda näin lisämakua ja pientä piristystä ulkonäköön. Tosin meidän mielestämme nämä on aika lailla TÄYDELLISIÄ juuri näin. Ihanan pähkinäisiä, mutta myös sopivan paahteisia kuten täydellisten murokeksien kuuluukin olla! Jos et pidä pekaanipähkinöistä, voit tehdä nämä millä tahansa muillakin pähkinöillä tai jopa siemenillä. Sekaan voi myös halutessaan lisätä pienen määrän kuivattuja marjoja tai hedelmiä.

pekaani-murokeksit

pekaani-murokeksit

pekaani-murokeksit

Pekaani-murokeksit on niiiiiiin hyviä. Ja todella helppoja valmistaa. Mielestämme myös hauska tarjota keksit tässä muodossa. Jos kuitenkin kaipaat perinteisiä murokeksejä, kokeile näitä suussasulavia sitruunaisia versioita. Niistäkin voi jättää sitruunan pois ja tehdä perinteiset vaniljaiset TAI vaihtaa sitruunan appelsiiniin, saaden niistä jouluisemmat. Koska murokekseissä ei käytetä lainkaan kananmunaa, voit myös vaihtaa voin margariiniin ja maidon kasviversioon, saaden murokekseistä täysin kasvipohjaiset.

Tämän vuoden joulukalenterissa on ehkä eniten reseptejä makeisiin sekä kekseihin (niitä aina toivotaan myös eniten!), mutta huomenna on vuorossa herkullisen mausteinen resepti, missä näettekin mihin eilisen luukun kaneliströsselit päätyivät.

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Pekaani-murokeksit

Ainekset (16 annosta)

5½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
hienoa sokeria
½ tl
suolaa
1 tl
vaniljasokeria
175 g
voita (kylmänä&kuutioituna)
3 rkl
maitoa
2 dl
pekaanipähkinöitä (pilkottuna)
+ pinnalle tomusokeria tai sulaa suklaata
1 h 20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

  1. Laita leivinpaperi piirakkavuoan pohjalle ja voitele todella kevyesti reunatkin. Parasta olisi käyttää irtopohjapiirakkavuokaa, mutta myös tavallinen käy. Samoin irtopohjakakkuvuoka. Paras koko näihin kekseihin on 28-30cm halkaisijaltaan oleva vuoka.
  2. Mittaa kulhoon (tai yleiskoneeseen, poikkeuksellisesti murokeksit voi tehdä myös monitoimikoneessa) jauhot, sokeri, suola, vanilja ja reilu puolet pilkotuista pekaaneista. Sekoittele kunnes kaikki on huolella sekaisin.
  3. Lisää joukkoon voi, vähän kerrallaan ja samalla sekoittaen. Kun voi on sekoittunut kuivien aineiden joukkoon, lisää vielä maito ja sekoita kunnes taikina on juuri ja juuri sekaisin. Älä sekoita liikaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa.
  4. Jos taikina on tässä vaiheessa muotoiltavaa, voit painella sen suoraan vuokaan. Jos se on vielä vähän muruista, tee siitä pöydällä pallo ja painele sitten vuokaan.
  5. Pistele hammastikulla keksivuokaan joka puolelle reikiä ja lisää sitten pinnalle loput pekaanipähkinät. Paina niitä hellästi taikinaa vasten.
  6. Leikkaa sitten keksit 12-16 palaan kevyesti jauhotetulla veitsellä. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
  7. Lämmitä uuni 155 asteeseen. Kun keksivuoka on ollut vaaditun ajan kylmässä, laita se paistumaan uunin keskitasolle 45 minuutiksi.
  8. Ota valmis, kullanruskea keksipelti uunista, vahvista leikkaamasi kohdat HETI uudelleen kun keksit ovat tulleet uunista ja anna jäähtyä.
  9. Tarjoile tomusokerin tai suklaan kera. Valmiit keksit säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna 2 viikkoa, ja pakkasessa 4-6 kuukautta.
ruoka leivonta keksit-ja-pikkuleivat makeat-leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *