Kaneliströsselit

kaneliströsseli

Kaneliströsselit, suloisia ja herkullisia. Ja hauska idea joululahjaksi tai jouluherkkujen koristeluun. Me mentiin ihan kanelin antamalla värillä, mutta tottakai nämä strösselit voi värjätä ihan juuri sen väriseksi kuin mieli tekee! Kotitekoiset strösselit on siitä hyviä, että ne sopii moneen ruokavalioon ja allergikoille. Täälläkin ollaan yliherkkiä mm.tietyille väriaineille ja niitä on joskus strösseleissä ja koristerakeissa yllättävän hankala vältellä. Kun tekee itse, saa sitä mitä tekee! Ja makukin on yleensä juurikin parempi!

Kaneliströsselien lisäksi kokeilimme lakuversioita ja nekin oli aivan ihania! Myös minttuaromilla, vaniljalla sekä muilla mausteilla saa helposti makua näihin. Mutta ei huolta jos ei näitä kotoa löydy, ihan perinteiset makeatkin toimii loistavasti. Eihän näitä usein pelkilteen syödä! 😀 Kurkkaa myös värikkäämmät versiot muutaman vuoden takaa, tästä.

kaneliströsselit

kaneliströsseli

Nämä kaneliströsselit valmistettiin ihan pursottamalla suoria viivoja leivinpaperin pinnalle ja sitten niiden kuivuttua vaan katkot ne haluamasi kokoisiin mittoihin ja purkitat/pussitat. Teimme myös pyöreitä versioita, mutta onnistuin HUKKAAMAAN ne omaan keittiööni ennen kuvaamista (en ole välttämättä edelleenkään löytänyt). Älkää kysykö miten, sillä en todellakaan tiedä! 😀 Tekevälle sattuu…

kaneliströsseli

kaneliströsseli

Mitäs tykkäätte? Me tykättiin ainakin kovasti. Ja pääsivät myös heti käyttöön (mutta mihin, näette sitten myöhemmin kalenterissa). Olisi ollut hirveän kiva ne pyöreätkin koristerakeet esitellä, mutta joudutte tällä kertaa käyttämään mielikuvitustanne 😀

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Kaneliströsselit

Ainekset

3½ dl
tomusokeria
1 rkl
glukoosisiirappia/vaaleaa siirappia
½ tl
kanelia
2 rkl
vettä (enemmän tarvittaessa)

Tee näin:

1. Sekoita kaikki aineet sekaisin paksuksi juoksevaksi massaksi. Jos seos ei ole vielä juoksevaa, voit lisätä muutaman pisaran vettä. Lisää väriainetta (pastavärit tai tomuvärit soveltuu parhaiten). Jos haluat useampaa väriä, jaa massa useaan eri kippoon.
2. Kaavi massa pursotinpussiin, leikkaa pussiin pieni reikä (voit myös käyttää pyöreää tyllaa koossa 1 tai 2) ja pursota ohuita, pitkiä viivoja leivinpaperille vierekkäin. Voit myös pursottaa pieniä pyöreitä ’nonparelleja’ jos haluat 🙂
3. Anna kovettua noin vuorokauden verran huoneenlämmössä ja sitten murra pieneksi ”silpuksi”.
4. Säilytä ilmatiivissä rasiassa tai pussissa 🙂

ruoka leivonta koristelu joululahjaideat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *