Kanelikakku (G)
Joka vuosi täytyy aina yksi halloweenkakku tehdä ja tänä vuonna se onkin tämän herkullinen kanelikakku. Kanelikakku sai maku-inspiraationsa meidän kanelisista snickerdoodle-kekseistä (ikilempparit), ja kanelia löytyykin tästä kakusta sekä pohjasta että kreemistä. Kakku on myös täysin gluteeniton, mitä meiltä onkin kovasti toivottu. Voit samalla reseptillä tehdä myös perinteisen kakkupohjan vaikkapa vaniljalla maustettuna. Tämä kakku muistuttaa maullisesti sekä koostumukseltaan enemmän kuppikakkuja, kuin perinteistä sokerikakkua. Voit keventää makua hieman, lisäämällä kakun sisälle vaikka tuoreita marjoja tuomaan kirpeyttä. Me tosin tykättiin tästä juuri tälläisenään.
Kakun suloisuus löytyy kuitenkin pinnalta. Värjättiin kreemi kauniin siniseksi ja pursotettiin pyöreällä tyllalla pinnalle pikkuisia kurpitsoita. Me tykkäämme tehdä myös halloween-kakuista pastellisia, sillä miksi ei?! Syksy on usein täynnä murrettuja sävyjä, niin pieni pastellipläjäys tuo raikkautta! Kurkkaa meidän edellinen pastellinen halloween-kakku tästä.
Huhheijjaa, edellisestä reseptistä onkin jo hetki aikaa. Ollaan touhuttu tämän vuoden joulukalenterin parissa, ja silloin aina blogin päivittäminen jää vähän vähemmälle. Mutta saatiin kuin saatiinkiin halloweeniakin ripaus blogiin. Ja tästähän tulikin aika kiva eikö? Kiitos ihanasta kuvauspäivästä ja tsempistä myös ystävällemme Say it with a Cake Monalle <3 Monan kanssa on aina paras leipoa! 🙂
Katsotaan jos saadaan vielä ensi viikon puolelle pari halloween-herkkua. Yksi ihana resepti on ainakin luvassa, sen voin luvata jo nyt! 😛 Ja sitten palaamme jälleen jouluherkkujen pariin. Kalenteriin on muuten tänä vuonna tulossa NIIN herkullisia reseptejä. Ja myös lukijoiden toiveita!
Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna
Kanelikakku - Snickerdoodle cake
Ainekset (18 annosta)
- 2½ dl
- hienoa sokeria
- 2½ dl
- fariinisokeria/ruokosokeria
- 225 g
- voita (pehmeänä)
- 3
- kananmunaa
- 2½ dl
- gluteenitonta jauhoseosta
- 1½ dl
- perunajauhoja
- ½ tl
- suolaa
- 1 tl
- ksantaania
- 1 tl
- psylliumia
- 1½ dl
- maitoa (lämpimänä)
- Kanelimuru
- ½ dl
- fariini/ruokosokeria
- 25 g
- voita (kylmänä)
- ½ dl
- perunajauhoja
- 1 rkl
- ceylon kanelia
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen (150 kiertoilmassa). Vuoraa 18 cm uunivuoka leivinpaperilla pohjasta sekä reunoilta. Tämä kakku paistetaan kahdessa osassa TAI kahdessa saman kokoisessa vuoassa mikäli sinulta löytyy!
- Mittaa yleiskoneeseen voi ja sokerit (voit myös tehdä käsivatkaimilla). Vaahdota kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitten joukkoon kananmunat yksitellen ja edelleen vatkaten.
- Mittaa vaahdottaessa toiseen kulhoon kuivat ainekset sekä lämmitä maitoa mikrossa pienessä kupissa.
- Lisää kuohkeaan vaahtoon vuorotellen jauhoja ja maitoa, noin kolmessa erässä jauhoihin lopettaen. Anna taikinan vielä vatkautua muutama minuutti, kunnes taikina on valmista. Älä unohda kaapia kulhon reunoja nuolijalla.
- Valmista pienessä kulhossa käsin nyppien kanelimuru. Jos muru on liian pehmeää, voit lisätä pikkuisen jauhoja.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kaavi vuokaan, ripottele kanelimurua väliin ja pinnalle.
- Paista uunissa keskitasolla tunnin ajan (uunin tehosta riippuen). Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla. Jos kakkuun jää taikinaa, anna paistua 10-15 min lisää. Kosteat murut hammastikussa on ok!
- Anna kakkupohjien jäähtyä, irrota ne sitten vuoasta. Voit laittaa kakut jääkaappiin kelmutettuna odottamaan seuraavaa päivää tai leikata ja täyttää heti. Pohjista tulisi saada 4-6 kerrosta, paksuudesta riippuen.
- Valmista haluamaasi kreemiä kakun sisälle sekä pinnalle (esim. marenkivoikreemiä, valkosuklaakreemiä tai voikreemiä). Lisää kreemiin kanelia tuomaan lisämakua (1-2tl). Jos haluat kakkuun muutakin sisälle, voit lisätä vaikka tuoreita marjoja.
- Värjää kreemi haluamillasi väreillä, levitä se pinnalle palettiveitsellä ohuelti. Pursota lopuksi pinnalle kurpitsat (käytimme pyöreää tyllaa koossa 4).
VINKKI! Jos haluat helpottaa kakun valmistusta, voit jättää murun tekemättä ja lisätä kanelin suoraan kakkutaikinaan.