Helppo valkosuklaakreemi

valkosuklaakreemi

valkosuklaakreemi

Meillä jäi kakusta yli vähän tätä ihanaa helppoa valkosuklaakreemiä, ja pursottelimme siitä ihan huviksemme (ja samalla harjoittelimme uusia pursotustyylejä). Kreemin pursottelu on yllättävän rentouttavaa puuhaa! Ja koska valkosuklaakreemi on kestävää, voit pursotella aina uudelleen ja uudelleen, jos haluat vaikka harjoitella jotain tiettyä tyyliä. Valkosuklaakreemi taittaa muuten luonnostaan vähän keltaiseen, sitä voi taittaa vaaleammaksi valkoisella elintarvikevärillä (tai ihan pienellä määrällä lilaa).

Tämä helppo valkosuklaakreemi on yksi suosikeistamme, sillä se on niin nopea ja vaivaton valmistaa. Samalla reseptillä onnistuu muuten maitosuklaaversiokin. Jos haluat tehdä valkosuklaakreemin laktoosittomana, saattaa se olla hieman haastavaa. Suomessa myydään TODELLA huonosti laktoosittomia valkosuklaita, mutta ainakin vegaanisia on tarjolla ja nekin sopivat tähän reseptiin! Jos et pidä vegaanisen valkosuklaan (yleensä riisimaitoon valmistettu) mausta, suosittelemme tekemään ihan perinteisen voikreemin, löydät reseptin täältä.

valkosuklaakreemi

valkosuklaakuorrute

valkosuklaakuorrute

Tällä kreemillä tulee hyvää pursotusjälkeä, sekä se sopii kauniisti levitettäväksi kakkujen päälle. Olen myös käyttänyt tätä kreemiä macaronsien välissä, vaikka useiten tätä tuleekin käytettyä kuppikakkujen päälle! Kuvassa muuten suosikkityllamme, eli Wilton 5M tähtitylla (joku kuitenkin kysyisi!). Tyllalla on pursotettu kaikki kuvassa näkyvät pursotukset.

Kiinnostaisiko teitä nähdä lisää pelkkiä kuorrutereseptejä blogissa? Meiltä useasti kysytään pelkästään niitä, joten mielellämme jaamme teille pelkästään kuorrutteitakin aina silloin tällöin. Ainakin silloin löytää helposti juuri etsimänsä reseptin 🙂

Seuraa meitä instagramissa, tästä.

Valkosuklaakreemi

Ainekset

145 g
valkosuklaata
175 g
voita (huoneenlämpöisenä)
1 tl
vaniljasokeria/uutetta
100 g
tuorejuustoa (notkistettuna)
4-5 dl
tomusokeria
+ elintarvikeväriä
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1.  Sulata pilkottu valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
  2. Vaahdota voi ja vaniljasokeri sileäksi. Lisää joukkoon sula valkosuklaa koko aika sekoittaen. Lisää vielä tuorejuusto ja vatkaa huolella sekaisin.
  3. Lisää vähitellen tomusokeria, kunnes seos on tasaisen kuohkea. Värjää kuorrute ja levitä tai pursota se kakun/kuppikakkujen pinnalle.

Kokeile reseptiä myös maitosuklaasta.

ruoka leivonta leivonnaiset makeat-leivonnaiset
Kommentit (10)
  1. Mitä tuorejuustoa kannattaa käyttää

    1. Esimerkiksi Philadelphialla tulee hyvä! 🙂

  2. Kiitos hyvästä ohjeesta! Mitä väriä olet näissä käyttänyt? 🙂

    1. Geeli/pastaväriä. Sävy oli muistaakseni progelin leaf green tai gooseberry 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *