Kanelikierteet
Ei tule joulu ilman pullaa, joten tässä teille kanelikierteisiin reseptiä. Meidän kanelikierteet on vähän paahteisempia kuin perinteiset korvapuustit, sillä kanelitäytteessä on käytetty tavallisen sokerin sijaan fariinisokeria. Leivotteko te pullaa jouluna? Suosittelemme kokeilemaan myös meidän suosikkejamme, eli omena-tai mustikkapullaa. Kummatkin ihanan meheviä, mutta vähän perinteisestä pullasta poikkeavaa 😛
Ihana että joulu lähestyy, mutta on tämä sää täällä etelässä vähän masentava. Kyllä sitä aina toivoisi valkoista joulua, tai edes aurinkoista jos lunta ei tule! Onko sinulla jouluinen olo ilman lunta? Toki joulun tunnelmaa tuo perhe, koristeet ja herkutkin. Tämä vuosi on kokonaisuudessaan ollut niin erikoinen ja raskas, että me ainakin ollaan odotettu joulua suunnilleen keväästä saakka. Kahdeksan päivää aattoon, KAHDEKSAN.
Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Kanelikierteet
Ainekset
- ½ l
- kauramaitoa (tavallinen käy)
- 50 g
- tuorehiivaa
- 2 dl
- sokeria
- 1 tl
- suolaa
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 1 rkl
- kardemummaa
- 14 dl
- vehnäjauhoja (vähemmän/enemmän)
- 150 g
- voita (huoneenlämpöisenä)
- + kananmuna voiteluun
- Täyte
- 100 g
- voita (huoneenlämpöistä)
- 1½ dl
- fariinisokeria
- 2 rkl
- kanelia
Tee näin:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (+37-41 astetta) ja kaada isoon kulhoon. Sulata voi ja lisää se sekä sokeri maidon sekaan. Liuota hiiva maitoseokseen ja aseta kulho sivuun 10 minuutin ajaksi, näin hiiva alkaa käynnistyä.
- Lisää jauhoja n. 9 dl maidon sekaan ja sekoita kunnes seos on sekaisin.
- Laita kelmu tai liina kulhon päälle ja anna kohota tunnin ajan.
- Valmistele uunipelti leivinpaperilla.
- Lisää lopuista jauhoista 1dl, leivinjauhe, kardemumma ja suola taikinaan ja sekoita puulusikalla sekaisin. Kaada taikina pöydälle, ota loput jauhot viereen. Vaivaa taikinaa käsin, lisäten jauhoja tarvittaessa. Vaivaa 10 minuutin ajan, taikinan kuuluu olla pehmeä, kimmoisa, ei tahmea. Sopivan sitkon huomaat painaessasi sormella taikinaa, taikinan pitäisi kimmota painalluskohdasta hieman takaisin.
- Voit jakaa taikinan tässä vaiheessa kahteen osaan, tai tehdä yhden ison levyn jos tila riittää. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi, n. ½-1 cm paksuiseksi levyksi. Levitä toiselle puolelle kaulittua levyä voi, kaneli ja fariinisokeri, käännä sitten toinen puoli levystä toisen päälle. Painele hiukan ja sitten leikkaa veitsellä tai pizzaleikkurilla ohuita, noin 1½-2cm levyisiä “nauhoja”, kiepauta ne kierteelle niin että nauhojen päät ovat pullien alla. Laita pellille. (Voit katsoa mallia täältä).
- Anna kierteiden kohota vielä 30-45 minuuttia liinan alla, voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja tai raesokeria.
- Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, tai kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.
Kuulostaa herkullisilta. Kohdassa 5 lukee leivinjauhe, mutta ainesosaluettelossa sitä ei lue?
Kiitos, se oli pudonnut luettelosta! Lisätty takaisin! 🙂