Sitruunasilmät – Juhannuskalenteri luukku 5
Meidän blogista löytyy jo kolme herkullista sitruunaista keksireseptiä ennestään, mutta tuskin neljäs on pahitteeksi? Sitruunasilmät on herkullisen mureita pikkuleipiä missä on keskellä herkullinen sitruunasilmä lemon curdista. Jos sitruuna ei ole omaan makuusi, kokeile muillakin curdeilla tai vaikkapa paistokestävillä marmeladeilla. Periaatteessa uskoisimme, että jopa nutella voisi toimia!
Sitruunaa löytyy meidän blogista paljonkin, varsinkin siihen nähden, että muutamia vuosia sitten me vielä inhosimme sitruunaisia reseptejä! Kasvua on siis huomattavissa (vanhuus ei tule yksin…)! Jos innostut sitruunaherkuista, kokeile myös näitä sitkeitä sitruunakeksejä tai näitä valkosuklaa-sitruunapikkuleipiä. Jos haluat testata sitruunasilmiä taikinasta, missä ei ole kananmunaa, voit kokeilla tällä murokeksiohjeella!
Sellainen sitruunaherkku tällä kertaa! Sitruunasilmät ei toki ole ainoa keksiresepti tänä kesänä. Juhannuskalenterissa on nimittäin vielä näiden keksien lisäksi tulossa kaksi keksireseptiä. Huomenna tosin on vuorossa suolainen resepti pitkästä aikaa. Huomista reseptiä on toivottu kovasti, joten toivottavasti tekin tulette tykkäämään siitä yhtä paljon kuin me!
Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Sitruunasilmäpikkuleivät
Ainekset (25 annosta)
- 225 g
- voita
- 1½ dl
- sokeria
- 1
- kananmuna
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 6 dl
- vehnäjauhoja
- ½ dl
- lemoncurdia
Tee näin:
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Mittaa pehmeä voi sekä sokerit kulhoon (tai yleiskoneeseen) ja vaahdota vatkaimilla vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa vielä hetki.
- Lisää sitten jauhot joukkoon sekoittaen vain kunnes ne ovat sekoittuneet joukkoon. Älä ylivatkaa.
- Pyörittele taikinasta pieniä (noin ruokalusikallisen kokoisia) palloja ja nosta ne pellille. Paina niihin hellästi kuoppa keskelle sormella. Täytä kuoppa lemon curdilla.
- Paista 175 asteessa noin 10-12 minuutin ajan. Paistopinta saa olla vaalea, mutta keksien pohja saa olla kauniin kullanruskea. Nosta jäähtymään pelliltä ja nauti!