Valmis kylpyhuone

Olen jo muutamaan otteeseen sivunnut valmistunutta kylpyhuonettani täällä blogin puolella, nyt on vihdoin kattavampien kuvien ja valmistuneen tilan esittelyn vuoro.

Asuntoni kylpyhuone oli tänne muuttaessani suoraan 90-luvulta; taloyhtiössä on tehty tuolloin putkiremontti, ja pinnat olivat peräisin tältä ajalta muovimattoineen päivineen. Nyt oli siis jo korkea aika päivittää pinnat, vesieristykset, sähköt ja lämmitysratkaisut nykypäivän tasolle. Tila on melkoisen kompakti ja viemäreiden paikkaa ei ollut järkevää lähteä muuttamaan. Niinpä toiminnot pysyivät samoilla paikoillaan, mutta yleinen ilme muuttui remontin myötä kuitenkin melkoisesti. Ennen-kuvia tilasta pääsee kurkkaamaan tämän linkin takaa, tässä puolestaan kuvat uusitusta kylpyhuoneesta:

Kylpyhuoneen laattavalinta on äärimmäisen yksinkertainen. Tila laatoitettiin kauttaaltaan Pukkilan Natura Speckled White -laatalla, joka osoittautui omaan makuuni täydelliseksi valinnaksi. Tilasta tuli tosi yhtenäinen ja rauhallinen, mutta kuitenkin laatoituksessa on oma pieni jujunsa. Klassinen 10×10 cm laatta näyttää virkistävän erilaiselta, kun sitä onkin käytetty pelkän lattian sijaan koko tilassa, ja aavistuksen vaaleampi sauma nostaa kuvion vielä hienovaraisesti esiin. Laatoituksessa on minusta juuri sopivasti yksinkertaista 50-luvun henkeä ja yksityiskohdat korostuvat sitä vasten kauniisti. Ihan nappivalinta!

Pidän kovasti myös laatan kuviollisesta pinnasta; struktuuriltaan se on sileä, mutta laatan pinnassa on pientä pilkkumaista kuviointia. Se tekee pinnasta elävän ja vähän kivimäisenkin näköisen. Keinovalossa otetut kuvat eivät valitettavasti tee täyttä oikeutta värille ja kuviolle: sävy on luonnossa aika puhdas ja vaaleahko harmaa, näissä kuvissa tunnelma on vähän todellisuutta tummempi.

Vinkkinä muille remontoijille sanoisin, että tällainen pienikokoisempi laatta kannattaa ehdottomasti valita verkotettuna, jos sellainen mahdollisuus on. Natura-sarjan 10×10 cm laattoja saa joko verkolla tai ilman, ja edellämainittu on huomattavasti helpompi ja nopeampi laatoittaa – verkossa olevan laatan valinta saikin erityiset kiitokset laatoittajalta. Kylpyhuoneen valmistuttua levitin vielä saumoihin saumasuojan, joka helpottaa niiden puhtaanapitoa, tämä myös toinen hyvä vinkki tuoreen kylpyhuoneen omistajalle.

Hana ja suihku on Tapwellin valikoimista, ne ovat niin ikään muodoltaan yksinkertaisia ja kauniin kaartuvia. Alun perin kaavailin tuonne mustia hanoja, mutta päädyin sittemmin vaihtamaan valintani klassiseen kromiin. Onneksi tein näin, mustana ne olisivat korostuneet liikaa ja olleet ehkä turhan paljon sidoksissa tähän aikaan. Valitsin kuitenkin tilaan pieniä mustia yksityiskohtia, kuten käsisuihkun kahvan, ne nousevat laattaa vasten kauniisti esille ja tuovat pientä terästystä tilaan.

Valaisimena tilassa toimii Rakennusapteekista tilattu posliinikantainen pallovalaisin, tämänkin suhteen teemana on yksinkertaisuus. Tila on niin pieni, että tehokas seinävalaisin riittää mainiosti sen valaisuun, valkoisen levykaton halusin pitää ehjänä ja valaisimettomana. Yksinkertaisen tasopeilin tilasin lasiliikkeestä mittojen mukaan, sekin on makuuni juuri tarpeeksi simppeli. En halunnut peiliin kehyksiä tai näkyviä kannattimia, niinpä se liimattiin tuollaisenaan suoraan seinään.

Allas on Duravitin Vero, se on yksi niistä elementeistä, jonka halusin ehdottomasti tilaan. Allas on täysin seinäkiinnitteinen ja muodoltaan yksinkertaisen neliskanttinen, leveydeltään se on 50 cm. Tähän samaan malliin saa myös kauniit kromiset etujalat, mutta päädyin jättämään ne pois tilanpuutteen ja kevyemmän ilmeen vuoksi. Allaskaappi olisi ollut tuossa kohtaa mahdoton suihkun läheisyyden vuoksi, tuohon väliin kun ei olisi mahtunut suihkuseinää. Tällainen allas on käytössä huoleton eikä haittaa, vaikka vesi siihen roiskuisikin. Reilunkokoista allasta on myös erittäin miellyttävä käyttää, ero käyttökokemuksessa on minusta huomattava pienempiin altaisiin verrattuna.

Säilytystilaa kylppäriin tuo pieni seinäkaappi, jonka kavensin itse sopivaksi Ikean puisesta Ivar-hyllystä ja maalasin viininpunaiseksi. Tuohon alle on tulossa vielä pieni pesukone ja kokonaisuus rajataan suihkusta kapealla suihkuseinällä. Tämä on vielä teon alla – palailenkin aiheeseen vielä hieman tuonnempana.

Pyyhekoukkuina toimii Muuton mustat metalliset Dots-koukut, joita sattui löytymään minulta jo valmiina. Passaavat oikein mukavasti myös kylpyhuonekäyttöön ja ovat hauska pieni yksityiskohta tilassa.

Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen koko kylpyhuoneeseen; pienessä tilassa on toki aina omat haasteensa, mutta lähtötilanteeseen nähden tilasta tuli paljon toimivampi – ja paljon kauniimpi. Tila on myös turvallisempi ja mukavampi käyttää nyt kun jalkojen alla on lattialämmitys ja vanhat sähköviritykset on korvattu määräysten mukaisilla sähkövedoilla. Kaikki on toteutettu siististi ammattitaidolla – tästä kiitokset Uniquen Homen osaavalle remonttitiimille.

Uutta, toimivaa ja siistiä kylpyhuonetta on ilo käyttää, ja tätä osaa arvostaa vielä enemmän kun on joutunut elämään remontin alla hetken kokonaan ilman kylppäriä. Ei ne neliöt aina kaikkea ratkaise – pienestäkin tilasta saa toimintojen järkevällä sijoittelulla, säilytysratkaisuilla ja selkeillä materiaalivalinnoilla aikaan toimivan ja viihtyisän kokonaisuuden.

laatat Pukkila Natura Speckled white, hana ja suihku Tapwell, allas Duravit Vero, seinävalaisin Rakennusapteekki, wc-istuin Cello Zelia, kylpyhuoneremontin toteutus Unique Home

Here´s an introduction of my finished bathroom. I chose plain and simple 10×10 cm tile all over the space to get simple and minimalistic look to the space. I think it was a perfect choice, the bathroom is very calm, simple and fits well to this apartment which is built in 1950´s. The sink is from Duravit, tap and shower from Tapwell.

 

rakenna-ja-remontoi kylpyhuone ennen-ja-jalkeen kylpyhuoneremontti
Kommentit (8)
  1. Kylpyhuoneesta tuli oikein tyylikäs! Mistä tuo pesuaineteline on? Millainen kiinnityssysteemi siinä on? Meiltä puuttuu pesuaineteline kokonaan ja jokin simppeli toimiva ratkaisu pitäisi keksiä.

    1. Kiitos! Tuo pesuaineteline on tosi vanha, merkliltään Gensa. En tiedä saakohan sitä enää mistään…

  2. Mä oon kovin odottanut kuvia kylppäristä, ja ennenkaikkea laatoituksesta. Toi on ihan mahtava! Niin simppeli ja niin kaunis!

    1. Kiitos, ihana kuulla! Mäkin tykkään kovasti lopputuloksesta, tuli just sopivan simppeli ja eleetön. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *