Kylpyhuoneen kaappi IVAR-hyllystä

kuvat IKEA Livet Hemma

Ikean massiivipuinen IVAR-sarja nauttii suurta suosiota tee se itse -ihmisten ja tuunaajien keskuudessa. Se on minustakin yksiä merkin parhaita tuotesarjoja, ja etenkin sarjan kaappi toimii loistavana aihiona vaikka minkälaisiin kokoonpanoihin. Käsittelemättömästä männystä tehty kaappi on helppo käsitellä mieleiseksi, ja yksinkertainen muoto toimii loistavasti vaikkapa olkkarin tasona, korkeampana säilytyskaappikokonaisuutena, keittiön säilytyksessä, eteisessä ja oikeastaan ihan missä tahansa. Inspiraatiota ja ideoita kannattaa etsiä netistä, tästä IKEA hackista löytyy googlaamalla vaikka kuinka paljon hienoja toteutuksia, joista muutamia poimin yllä oleviin kuviinkin. Juuri tällaiset simppelit, edulliset ja mukautuvat tuotteet ovat parhaita – ne eivät huuda brändin nimeä, ovat tehty luonnonmateriaalista ja taipuvat helposti kaikenlaisiin persoonallisiin ratkaisuihin.

Itse en ole tähän mennessä löytänyt tarvetta tälle kaapille, mutta sellainen syntyi kun etsin valmistuvaan kylpyhuoneeseeni pientä seinäkaappia. Ajattelin ensin koota kaapin yhdestä keittiön seinäkaappimoduulista; tämä kuitenkin osoittautui vähän työlääksi ja hintavaksikin ratkaisuksi, sillä kaappimoduulin rungot olisi pitänyt piilottaa ensin peitelevyillä, jotka nostivat hintaa jonkin verran, ja vielä sen jälkeen maalata toivomallani sävyllä. Massiivipuionen kaappi osoittautui tältä kannalta helpommaksi (ja kestävämmäksikin) ratkaisuksi, mutta en onnistunut löytämään näitä sopivan kokoisena, niinpä päätin askarrella moisen IKEAn 80-senttisestä IVAR-kaapista. Puolitettuna se on juuri sopivan kokoinen ja mikä parhainta – kokonaan massiivipuusta tehty kaappi on runkoineen päivineen jo valmiiksi siisti joka kulmasta katsottaessa ja maalattavissa helposti valitsemallani sävyllä.

Toteutus oli helppo ja nopea tehdä, sahasin vain ala-, ylä- ja hyllylevyt kahtia sekä porasin muutaman uuden reiän ruuveille. Taustalevyn päädyin jättämään kokonaan pois, sillä minusta on kauniimpaa, että laatat näkyvät kaapin takaa. Tänään kokosin palat yhteen ja maalasin kaapin kertaalleen kosteutta kestävällä maalilla, siitä tuli tuollainen tumma burgundinpunainen. Minusta oikein kiva ja edullinen ratkaisu kylpyhuoneen säilytykseen! Tokihan kaapin olisi voinut tehdä myös kokonaan liimapuulevystä, mutta minulle helpompi ratkaisu oli käyttää valmista kaappiaihiota: näin kaikki tarvittavat helat olivat valmiina, saranoiden paikat oli porattu valmiiksi oikeisiin kohtiin ja erilaisia työvälineitä tarvittiin koko hommaan mahdollisimman vähän.

Huomenna maalaan kaapin vielä toisen kerran ja sitten sen saakin kiinnittää seinään – kuvia valmiista lopputuloksesta tulossa, kunhan kylpyhuone tästä pian valmistuu.


I have searched a small wall cabinet to my bathroom, which should be narrow enough and could be painted with some nice color. I didn´t manage to find a wooden cabinet in a right size, so I ended up making one myself. I used IKEA IVAR cabined and splitted it in half, left the backboard unattached and painted it in burgundy. So easy and simple hack!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *