Tapaus kylpyhuone – lähtötilanne ja remonttisuunnitelmat

Moni on jo odotellut kuvia ja juttua alkavasta kylppäriremontistani. Tällä viikolla hommat käynnistyvät ja koko komeus revitään alas, joten eiköhän nyt ole korkea aika jakaa vähän remontti-realitya muutaman ennen-kuvan muodossa:

Lähtötilanne on siis tämä: muovimattoa, ysärikaakelia ja ontuvia sähkö- ja putkivetoja. Kylpyhuoneen malli on tuiki tavallinen, kompakti kolmen neliön kerrostalomalli: wc-istuin, allas ja suihku sijaitsevat vierekkäin ja pesukoneen paikka on suihkua vastapäätä. Tila on pieni, eikä toimintojen paikat ole järkevästi ja/tai kustannustehokkaasti muutettavissa. Uskon kuitenkin, että modernisoinnin myötä tilasta saadaan roppakaupalla viihtyisämpi ja toimivampi – ja myös nykymääräysten mukainen, sillä aikanaan 90-luvulla putkiremontin yhteydessä saneeratun pesutilan ratkaisut vaikkapa vesieristyksen suhteen ovat aika kaukana nykypäivän vaatimuksista.

Mitä tehdään?

Tila kokee kunnon myllerryksen, jonka yhteydessä tilaan asennetaan lattialämmitys, sähköt uusitaan ja vanha lämpöpatteri poistetaan. Vanha kivikatto paljastetaan nykyisten kattopaneeleiden alta ja pintamateriaalit ja kalusteet uusitaan. Toiminnot jäävät tosiaan samoille paikoilleen, sillä tilanpuutteen ja lattiakaivon sijainnin takia niiden sijoittelua ei ole järkevää vaihtaa. Haasteeksi tuleekin pesukoneen maisemointi, säilytysratkaisujen kehittäminen ja yleisen toimivuuden parantaminen – eihän näillä neliöillä kuuhun mennä, mutta eiköhän mittavaa petrausta nykytilaan saada kuitenkin aikaan.

Domus Classica / Pukkila / Tapwell / Duravit / Vipp

Laatat ovat jo tilauksessa, vesikalusteetkin aika lailla päätetty. Tilan ilmeestä tulee tosi simppeli ja graafinen: koko tila laatoitetaan kauttaaltaan Pukkilan Natura 10×10 cm laatalla, joka on sävyltään eläväpintaisen harmaa. Halusin lopulta kääntyä mosaiikin ja klassisen valkoisen laatan sijaan vielä yksinkertaisempaan ratkaisuun, ja laatoittaa aivan kaiken kymppikympillä; laatalla, joka on ehkä kaikkien peruslaattojen äiti, ja jota nykyään on tapana karttaa viimeiseen asti. Uskon kuitenkin, että kauttaaltaan laatoitettuna ratkaisusta tulee ovela ja vähän totutusta poikkeava, ja se sopii hyvin myös 50-lukulaiseen modest modernism -henkeen. Mustat hanat ja tyylipuhtaat allaskalusteet skarppaavat puolestaan ilmettä ja tuovat mukaan ripauksen graafisuutta.

Remontti vienee reilun kuukauden päivät, mikäli suurempia kosteusvaurioita ei paljastu ja ylimääräistä kuivattelua ei tarvita. Tällä viikolla alkaa tosiaan leka heilua ja vanhat materiaalit saavat kyytiä. Reaaliaikaista remppatarinaa pääsee seuraamaan parhaiten Instagram Storiesin kautta, mutta kyllä tänne blogiinkin on tulossa päivitystä sitä mukaa, kun edistystä tapahtuu. Pysykääpä siis linjoilla, mikäli remonttiaiheet kiinnostavat – kohta tapahtuu taas!


My bathroom renovation is about to start this week. Here´s some pictures of the starting point and some materials I have chosen to the space. The bathroom is very basic and small, and I want to keep the look as simple as possible. The whole space will be tiled with basic 10×10 cm grey tiles while black shower and simple modern sink sharpen the look a little bit. I am so excited about this, will show more pictures as the renovation proceeds.

Kommentit (8)
  1. Hei, Tapwellin hanasta tiedoksi sellainen ikävä tosiasia, että sen ääniluokka ei ole 1, mikä on useimmissa kerrostaloissa vaatimuksena. Kannattaa siis varmistaa isännöitsijältä hanan ääniluokkavaatimus, ettei mene suunnitelmat mönkään. Kokemusta on 🙁

    1. Totta tosiaan, kiitos vinkistä! Itse olin autuaasti unohtanut koko ääniluokituksen. Nyt muistankin, että Tapwellin suihkun suhteen tästä olikin puhetta edellisen remontin yhteydessä, mutta koska kyseessä oli omakotitalo, ei asialla ollut merkitystä. Mutta täytyy selvittää!

      Tuo hana-asia on muutenkin kyllä tosi kinkkinen, Orasta suositaan ihan liikaa ja muut vaihtoehdot nähdään taloyhtiöiden puolesta harmillisen usein uhkana. Onneksi merkin suhteen meidän talossa ei ehdotonta vaatimusta ole…

  2. On varmaan helppo pitää pintaan asennetut putket ja sen takana oleva seinä puhtaana, mksi ihmeessä putkia ei ole asennettu katonrajaan ja tuotu sieltä alas?

    1. No sanopa muuta, ihan mielenkiintoinen pyyhittävä tuo tuollaisenaan. Mutta eipä tuolla muutkaan ratkaisut kovin harkittuja ole. 😀 Täytyy miettiä kuinka putket saa asennettua nyt remontin yhteydessä järkevästi, pintaan ne täytyy edelleenkin vetää ja kattoon ei tule alaslaskua, joka piilottaisi katossa kulkevat putket…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *