Sisustushaaveeni vuodelle 2018

Tammikuu on otollista aikaa uusille suunnitelmille ja ajatuksille. Pienessä bloggaajaryhmässämme on taas virinnyt kuukausittainen teema, joka tässä kuussa käsittelee alkaneen vuoden sisustushaaveita. Teema lähti liikkeelle tällä kertaa Coffee Table Diaryn Giseldalta tällaisen ohjeistuksen kera:

Haaveillaanko hetki? Uusi vuosi saa useimmilla meistä sisustushaaveet nousemaan pintaan. Haaveissa voi olla sisustaa uusi koti, parempi järjestys säilytysratkaisujen päivityksellä, pintojen raikastus, tai vaikka tuoda uutta väriä sisustukseen. Toki myös ihanilla uusilla kalusteilla, valaisimilla, tekstiileillä ja sisustusesineillä – tai olemassa olevien kierrättämisellä, saa kodin ilmettä tehokkaasti päivitettyä. Mikä parasta, haaveilla voi isostikin, vaikka itse toteutus etenisi omalla tahdillaan! Millaisia sisustushaaveita sinulla on vuodelle 2018?

Omat sisustushaaveeni eivät ole tällä hetkellä kovin konkreettisia tai tarkkaan määriteltyjä, pitkälti johtuen väliaikaisesta asumismuodostani. Kukaties tänä vuonna tulee tapahtumaan muutoksia vielä tälläkin saralla, mutta toisaalta voisin myös vallan hyvin elää pidemmänkin aikaa täällä tämänhetkisessä vuokra-asunnossani. Tulevaisuutta ei pidä eikä kannatakaan ennustaa liian tarkaksi – asioiden täytyy antaa tapahtua omalla painollaan.

Suurimmat haaveeni liittyvät siis tällä hetkellä isompien kokonaisuuksien ympärille, mutta muutama pieni ikuisuushaave minulla toki on. Suurin niistä taitaa olla uusi lattiavalaisin, jonka hankinta on roikkunut tehtävälistalla jo tosi pitkään. Jospa tänä vuonna saisin moisen hankittua. Yksi ultimate-haaveeni on ollut Serge Mouillen lattiavalaisin, minusta tuossa on vain jotain niin hienoa yksinkertaista eleganssia. Valaisinta näkee paljon kolmiosaisena, ihana sekin, mutta itselleni taitaisin ottaa mieluiten vähän helpommin sijoiteltavan yksiosaisen mallin. Valaisin on superkaunis myös seinä- ja kattoversioina, olen ihastellut näitäkin usein kuvissa. Pitkälti samantyyppinen valaisin on myös Schottlanderin Mantis, oikein kiva vaihtoehto sekin kyllä.

Toinen mieleinen valaisin on ollut jo pitkään Flosin Captain Flint, omani valitsisin tosin yllä olevasta kuvasta poiketen mustana. Tässä viehättää sirous ja jännät kulmikkaat muodot, sekä hienot yksityiskohdat kuten valaisimen marmorinen laippa. Kaiken kaikkiaan toiveissa on siro, suunnattava, lukemiseen sopiva ja helposti kohdistettava valaisin, joka taipuisi niin sohvan kuin nojatuolinkin viereen, ehkäpä tämä vihdoin tulee tänä vuonna hankituksi.

Valaisinhankinnan lisäksi suunnitteilla ei ole muuta kovin kummoista, mutta katsotaan millaisia tarpeita vuosi tuo tullessaan. Yleisiä linjoja ajatellen haluaisin lisätä vielä kovin valkoiseen kotiini vähän enemmän tunnelmaa ja rentoutta, sellaista tietynlaista boheemiutta jota vähän sivusinkin taannoisessa postauksessa. Taidan aloittaa tämän muutaman viherkasvin lisäyksellä, värikästä taidetta, kirjoja ja sekalaisia esineitä löytyykin jo omasta takaa. Rentous ja vaivattomuus kiehtovat nyt paljon harkittua ja säntillistä enemmän.

Mitäs sisustushaaveita teillä on alkaneelle vuodelle?


One of my interior dreams of this year is to buy a new floor lamp. A lamp from Serge Mouille would be my ultimate dream, and Captain Flint from Flos is another favourite.

kuvat/pictures: Bjurfors, Catview, Design within reach, Flos

Kommentit (8)
 1. Muuttuva kotini Päivi S
  29.1.2018, 22:32

  Ihania haaveita myös siellä 🙂

  Mulla odottaa kaksi haavetta Vepsäläisen varastossa. Mantiksen seinävlaisimesta olen haaveillut, mutta nyt kallistunut pöytä malliin, kun melkein puolta halvempi ja paikkaa helpompi muuttaa. Saa nähdä toteutuuko haave vielä tänä vuonna? Mitään isompia haaveita enää oikeastaan ole…ehkä sitten seuraavassa kodissa .)

  1. Mantis-sarja on kyllä ihana kaikissa muodoissaan! Periaatteessa minäkin voisin vallan hyvin ottaa tuon jalkavalaisimen tilalle samantyyppisen seinävalaisimen, mutta onhan se sitten juurikin vähän kiinteämpi ratkaisu. Pöytä- ja lattiaversioita on helpompi siirrellä aina tarpeen mukaan. 🙂

 2. Näin tuon ekan kuvan eilen coco lapine designin sivuilla ja olin ihan että wow. Haaveena olisi saada piha valmiiksi tänä vuonna. Saa nähdä onnistuuko.

  1. Tuo asunto on kyllä ihana, just sellaista kivan rentoa ja boheemia tunnelmaa, mikä nyt kiehtoo. Sattumanvaraisia yhdistelmiä ja mutkatonta tyylikkyyttä, ah.

   Pihassa onkin hommaa, mutta siinä jos jossain lopputulos palkitsee. 🙂 Tsemppiä tuohon projektiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *