Täydellinen olohuone

Piipahdin tänään pikaisella reissulla Helsingissä. Muiden juttujen ohessa tuli kierreltyä myös hetki kaupungilla; mikäli aikataulu vain suinkin antaa periksi, täytyy ne muutamat lempikaupat tsekata aina näillä reissuilla läpi. Artek oli juuri vaihtanut esillepanoaan, ja aina kaunis myymälä oli tällä kertaa jotenkin erityisen inspiroiva. Luonnonsävyjä, mielenkiintoisia tekstuureja, ovelia värejä ja huikeita designhelmiä yhdistelevät esillepanot herättivät ihan valtavan sisustusinnon. Näinhän se usein menee, inspiksen löytämiseen löytämiseen ei usein tarvita kuin pieni visuaalinen ärsyke. Se löytyi nyt tällä tavalla, ja nyt palan halusta päästä toteuttamaan kaikenlaisia pieniä juttuja käytännössä omassa kodissa.

Pistin erityisesti merkille viherkasvien suuren määrän, niitä oli oikeastaan kaikissa käymissäni putiikeissa somisteena. Ensimmäinen kuva on & Other Storiesista, joka kivojen vaatteidensa ohella on myös myymälätilana oikein nätti ja inspiroiva. Tämän alemman Artekin nurkkauksen voisin puolestaan kopioida kotiini koska tahansa, aivan ihanat värit ja materiaalit tuossa. Rennot lattiatyynyt, Vitran paperinen Akari-valaisin, huikean värinen sohva ja tuo mieletön Le Corbusierin Lampe de Marseille, oijoi. Sopivasti pikkuisen boheemia, mutta kuitenkin superhienostunutta. Ihan täydellistä.

Myymälätiloissa näkyneiden isojen viherkasvien ja etenkin tuon lattialla olevan kauniisti rönsyilevän tapauksen myötä minuun iski myös ihan valtava kasvihimo; asuntoni oikein huutaa jotakin tuollaista isokokoista statement-kasvia. Johan tulisi valkoisiin nurkkiin eloa ihan eri tavalla. Olisikohan tässä sopiva tehtävä loppuviikolle: vihreän lisäys omaan kotiin.


Today I was on a work trip in Helsinki and had some time for strolling around in my favourite shops. Artek had recently changed their displays and the shop looked very inspiring this time. This corner was my favourite, I could copy it totally to my living room. So chic, elegant and bohemian, just the way I like it. Also there were big plants everywhere, and now I think my apartment is definitely craving that kind of plant to cheer up the white walls of it.

Kommentit (3)
  1. Ilkka Pekanheimo
    24.1.2018, 10:18

    Aivan täydellinen tuo olohuone ei ollut. Katso, miten pahasti lamput häikäisevät ikkunan kautta ensimmäisessä kuvassa. On suunnitteluvirhe jos lamppu näkyy valaisimesta. Tärkeintä on saada vain valo kohdistumaan huoneen eri kohtiin ilman häikäisyä. Eikös?

    1. Hyvä Ilkka! Pysy tarkkana 😂

    2. Kappas, taitaa sieltä tosiaan myymäläspotit heijastua ikkunasta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *