Ruokapöydän ympärillä

Tänään kauniin valon siivittämänä innostuin ottamaan muutaman kuvan ruokailuryhmästäni. Tämä onnistuu kelvollisesti vain sopivan kirkkaalla, mutta kuitenkin tasaisella valolla: huoneen perällä sijaitseva ryhmä jää muuten ihan varjoon. Tämä nurkka muuttaa muotoaan aina vähän väliä erilaisten tuolikombinaatioiden ja somisteiden myötä, ja viime aikoina olen tykästynyt pöydän ympärille muodostuneeseen sekalaiseen tuolikokoonpanoon. Nyt innostuinkin kirjoittelemaan muutaman sanan tästä nurkkauksesta ja yksityiskohdista, joita se juuri nyt pitää sisällään.

Pöydän ympärillä on edelleen lainatuolini, joista yhden tosin nappasin käyttöön keittiön puolelle. Mustia tuoleja keventää yksi pähkinänsävyinen, saman sarjan puisilla jaloilla varustettu tuoli, joka on yleensä majaillut makuuhuoneessani, ja nyt nostin tuolien pariksi vielä monivärisen Artekin jakkaranikin. Minusta nämä erilaiset istuimet rikkovat kokonaisuutta tosi kivasti: pelkillä mustilla tuoleilla kontrasti olisi ehkä vähän liian kova, mutta puunsävyt ja erilaiset muodot tuovat kokonaisuuteen pehmeyttä ja mielenkiintoinen. Tällainen rento eriparisuus viehättää juuri nyt. Minusta onkin kiva, että kotoa löytyy vähän erilaisia tuoleja: näin näiden paikkoja voi vapaasti vaihdella ja tuoda erilaisilla yhdistelmillä uutta ilmettä sisustukseen.

Pienenä yksityiskohtana halusin nostaa esille nämä Granitista löytyneet kynttilät: ovat minusta tosi hauskat ja tuovat vähän vaihtelua tavallisiin kruunukynttilöihin. Taustalla vilahtava, muistaakseni House Doctorin valmistama kynttilänjalka on ikivanha, mutta edelleen kaivan sen ilolla esille aina kun siltä tuntuu. Tämän perinteiseen muotoon pulleat kynttilät sopivat minusta erityisen hyvin; pidän siitä, että kotoa löytyy tällaisia huolettoman harkittuja yksityiskohtia, joissa silmä voi levähtää aina silloin tällöin.

Viime viikkoinen hortensiani on edelleen hyvissä voimissa, ja tumma kukka sopiikin ihanasti myös ruokapöydälle tummien pariovien läheisyyteen. Maljakon alla on eräästä projektistani ylijäänyt terrazzokuvioinen mallilaatta, joka sai toimivaa jatkokäyttöä näin osana asetelmia. Paitsi kukkien ja kynttilöiden alusena, toimisi tuo hyvin myös kattauksessa: kuvitelkaapa tuohon vaikka notkuva juustolajitelma tai toisaalta höyryävä, uunista nostettu pata lisukkeineen. Tällaisia ylijäämiä on aina mukava hyödyntää muussakin käytössä: vain mielikuvitus on rajana, mihin vaikkapa juuri ylimääräisiä laattoja voi hyödyntää. Minua kiinnostaisi kokeilla laattaa myös osana sohvapöytää, tässä toimisi sekä pieni mosaiikki että iso selkeä laatta. Ehkä joskus kokeilen tällaistakin diy:ta.

Pöydännurkassa oleskelee myös lyhty, jonka sittemmin tosin jo ripustin varsinaiselle paikalleen parvekkeelle. Olkoot se nyt ensimmäinen myönnytys tulevalle joulukaudelle, paperitähdet ja muut valot ripustan paikoilleen vasta vähän myöhemmin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tällaiset simppelit ulkolyhdyt toimivat kuitenkin myös tosi kivasti sisätiloissa, ne tuovat heti vähän talvisempaa tunnelmaa kotiin. Sisälle pieni asetelma vaikkapa sammaleista ja valkoisesta kynttilästä tai käppyräisestä männynoksasta – ja yksinkertaisen kaunis sesonkisomiste on näin näppärästi valmis.

Kuvaamisen jälkeen kävin vielä metsästämässä lyhtyyn pari tolppakynttilää. Tykkään käyttää ulkonakin tavallisia valkoisia tolppakynttilöitä, sillä näistä tulee öljykynttilöitä kauniimpi valo ja palavat myöskin tasaisemmin. Ja kun lyhty sijaitsee heti olkkarin ikkunan vieressä, on palamisen valvominenkin helppoa – ja tulta voi ihailla kätevästi ihan vain sohvalla istuen.

Sellaisia sekalaisia asioita pöydän ympäriltä tänään. Yksi lähiaikojen projekteistani olisi maalata muutama tuoli vähän uuteen uskoon, joten sitäkin kautta tuoliryhmä tulee jälleen vähän elämään, ja tällä kertaa olisi vieläpä tarkoitus mennä vähän reippaampaan suuntaan. Palaillaan tähän vähän tuonnempana, jahka maalausproggis etenee – tällä hetkellä maali on nimittäin vielä vahvasti kaupan hyllyllä…

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *