Kiinnitetty postaus

Pintamateriaaleja kodin jokaiseen tilaan

Kaupallinen yhteistyö: K-Rauta/Cello

Olen kuluvana vuonna toiminut K-Raudan oman tuotemerkin Cellon brändilähettiläänä ja tämän myötä päässyt tutustumaan laajasti K-Raudan tuotteisiin ja materiaaleihin. On ollut ilahduttavaa huomata, kuinka laajasti rautakauppa palvelee nykypäivänä myös trenditietoisen sisustajan tarpeita. Monipuoliset ja laadukkaat pintamateriaalit löytyvät kätevästi saman katon alta, ja vaihtoehtoja löytyy niin ajattoman tyylin kuin ajankohtaisten valintojen etsijöille.

K-Rauta on näyttävästi esillä keskiviikkona alkavilla Habitare-messuilla, jossa merkin osastolle rakentuu inspiroiva, sisustussuunnittelija Seija Strandin luoma kylpyhuonemaailma, joka pitää sisällään neljä erilaista kylpyhuonekokonaisuutta: Jungle, Double Snow White, Sea Marble ja Wonderland. Tämän lisäksi esillä on mm. Cellon moderni Hennala-keittiö. Uutuuslaattojen ja keittiötuotteiden lisäksi Cellon syksyyn mahtuu monenmoista muutakin mielenkiintoista. Kokosin syksyn uutuusmateriaaleista ja Cellon klassikoista omat suosikkini, joista löytyy kattavasti vaihtoehtoja kodin jokaiseen tilaan.

Kaunista ja kestävää lattiaan

Lattia on kodin näkyvimpiä pintoja, joten lattiamateriaalivalintaan kannattaa aina kiinnittää riittävästi huomiota. Itse vannon lattioiden suhteen luonnonmateriaalien nimeen, mutta toisinaan myös vaikkapa vinyylikorkki tai laminaattikin voi olla perusteltu ratkaisu. Klassinen yksisauvainen parketti toimii aina, suuren suosion saavuttanut kalanruotokuvioinen lattia on puolestaan näyttävä ja trendikäs valinta. Seiniä saa aina maalattua ja kalusteita uusittua, mutta lattiavalinta useimmiten on ja pysyy – siksipä itse neuvon panostamaan remonteissa aina ensisijaisesti lattiaan ja valitsemaan kauniin, kestävän ja sopivan ajattoman vaihtoehdon.

1. vinyylikorkki Cello tammi Clay Storm / 2. parketti Cello tammi Caramel Piccolo / 3. lattialaatta Cello Treverkhome / 4. parketti Cello tammi Frosty Wood

Vaaleahko puulattia on helppo ja neutraali – se sopii yhdisteltäväksi lähes millaisiin elementteihin tahansa. Itse tykästyin etenkin vaaleaan yksisauvaiseen Cello tammi Frosty Wood -parkettiin, jossa on kauniin elävä pinta. Myös näyttävä, kalanruotokuvioinen parketti olisi sopivassa kohteessa varmasti upea, vaalennetun sävyn lisäksi arvostan myös luonnonsävyistä tammea, johon ei ajan hammas pure. Viime aikoina myös tummat lattiat ovat nostaneet vahvasti päätään – nämä ovat näyttäviä valintoja oikeanlaisessa kohteessa, mutta vaativat taitoa oikean ympäristön ja yhdistelmän löytämiseen.

Kylpyhuoneen uudet kuviot

Nykyään laatoissa on mistä valita, ja monet kokevatkin materiaalivalintojen suhteen hankalimmaksi asiaksi juuri laatat – vaihtoehtoja kun tuntuu olevan loputtomiin. Viime vuosina etenkin erilaiset kuviolliset laatat ja mielenkiintoiset ladonnat ovat nousseet trendikkäiksi; Cellon mallistostakin löytyy ajankohtaista terrazzoa, marmoria ja marokkolaishenkisiä kuvioita. Moni taitaakin tietää, että itse olen vannoutunut valkoisen peruslaatan ystävä – peruslaatoillakin voi kuitenkin leikkiä ja muuttaa ilmettä erilaisilla ladonnoilla. Kylpyhuone on tila, joissa valinnoilta edellytetään kestävyyttä, mutta se ei kuitenkaan tarkoita, että valintojen tulisi olla tylsiä. Vahvoja efektejä kannattaa kuitenkin aina harkita tarkkaan, useimmiten vähemmän on enemmän.

1. lattialaatta Cello Mystone Ceppo di Gre / 2. mosaiikki Cello Hexa / 3. seinälaatta Cello Rhombus musta  / 4. lattialaatta Cello Art Degas / 5. kattosuihku Cello Modern / 6. peili Cello Wave / 7. saunapaneeli Cello sormi harmaa / 8. lattialaatta Cello Rhombus vaaleanharmaa

Kaunis terrazzohenkinen Mystone Ceppo -sarja on näyttävä ja ajankohtainen valinta, joka on sovellettavissa moneen käyttöön – pakkasenkestävänä laatta sopii myös ulos. Mielenkiintoinen uutuus on myös salmiakin muotoinen Rhombus-laattasarja, josta löytyy erivärisiä vaihtoehtoja niin lattiaan kuin seinäänkin. Tämän suhteen vain mielikuvitus on rajana, ja lopputulosta voi muunnella huomattavasti erilaisilla ladonnoilla ja väriyhdistelmillä. Pienenä huomiona bongasin myös Cello Wave -peilin, jonka reunat ovat kauniin pyöristetyt – ihanan yksinkertainen tuote, jossa kuitenkin on oma pieni jujunsa.

Keittiön pienet piristykset

Myös keittiön suhteen laatoilla on iso merkitys, vaikka tokihan välitila voi olla nykypäivänä paljon muutakin. Itse pidän kuitenkin kieltämättä aika paljon laatan tuomasta pehmeydestä myös keittiöstä – sen avulla voi korostaa, selkeyttää tai tuoda vähän uutta twistiä keittiön ilmeeseen. Suosin usein isoja ja selkeitä, jopa kattoon asti ulottuvia laattapintoja, ne ikään kuin kokoavat koko keittiön yhteen. Näyttävämmät laattavalinnat puolestaan rajautuvat kauniisti esimerkiksi yläkaappien alle.

1. mosaiikki Cello Montblanc / 2. seinälaatta Cello Rhombus / 3. riippuvalaisin Cello Uni II / 4. kuviolaatta Cello Appeal / 5. seinälaatta Cello Appeal / 6. tapetti Boråstapeter Shades of Chalk / 7. keittiöallas Cello musta komposiitti

Yksi ikisuosikkini keittiön – ja miksei kylppärinkin suhteen – on sileä valkoinen 5×5 cm mosaiikkilaatta. Se tuntuu sopivan hyvin monenlaisiin yhdistelmiin ja on erittäin ajaton ja neutraali, mutta kuitenkin omalla tavallaan myös näyttäväkin yksityiskohta. Saumasävyllä voi tunnelmaa vaihdella helposti erilaiseksi. Mutta mikseipä keittiössä toimisi myös vähän vahvempi tehostelaatta, esimerkiksi vihertävä Rhombus-sarjan seinälaatta voisi olla aika huikea linjakkaan valkoisen keittiön parina.

Luovia diy-ratkaisuja

Valmiiden tuotteiden lisäksi K-Rauta tarjoaa myös rajattomasti materiaaleja luoviin diy-ratkaisuihin. Katsokaapa vaikka tätä ihanaa paneeliseinää, jonka Maiju toteutti Cellon tuotteilla. Vinkit vastaavan lopputuloksen luomiseen löydät K-Raudan sivuilta täältä – inspiraatiota erilaisten materiaalien luovasta käytöstä voi poimia myös aiemmista yhteistyöpostauksistani:

DIY-kiintopenkki ja omannäköinen keittiö Cello-tuotteilla

Kiinteä avonaulakko eteiseen

Parvekkeen muodonmuutos

Vinkit onnistuneisiin materiaalivalintoihin:

  • Mieti kokonaisuutta – kuinka materiaalit pelaavat yhteen ja kuinka kodin punainen lanka säilyy tilojen läpi
  • Panosta ajattomiin ja kestäviin luonnonmateriaaleihin
  • Pidä mielessä kotisi tyyli ja henki – onnistuneimmat materiaalivalinnat kunnioittavat useimmiten kodin rakennusaikakautta
  • Muista persoonalliset ja kustomoidut diy-ratkaisut, nämä nostavat usein kodin ihan uudelle tasolle
  • Ole uskollinen omalle tyylillesi – mieti mistä pidät, ja mistä olet aina pitänyt
  • Älä epäröi pyytää apua ammattilaiselta, tämä säästää usein aikaa ja vaivaa sekä minimoi virhehankintojen teon

K-Raudan löydät Habitaresta osastolta 7a100. Kurkkaa monipuolinen ohjelma ja tuotteet täältä.

sisustus sisustusideat laatat lattia
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *