Kuviolasia kylpyhuoneeseen

Kaupallinen yhteistyö: Lasilinkki

Olen jo jonkin aikaa saanut nauttia valmiista kylpyhuoneestani. Vaikka tila on pieni, on se kuitenkin osoittautunut käytössä varsin toimivaksi; kun pinnat on siistit ja säilytysratkaisut riittäviä, on tilan kuin tilan käyttö aina monin verroin mukavampaa. Yksi elementti tilasta tosin vielä uupuu: se on lasiseinä, jonka tarkoitus on suojata säilystyskaappia ja oven edustaa vesiroiskeilta, rajata suihkun alue omaksi tilakseen ja piilottaa pesukoneen kylkeä. Tämän puuttuminen ei niinkään ole haitannut käyttöä, mutta toki se tuo tullessaan lisää käyttömukavuutta – ja ulkonäöllään sen viimeisen silauksen tilaan.

Kirjoittelin jo syksyllä kuviolasi-ihastuksestani ja toiveestani löytää pystyraitainen lasi kylpyhuoneeni suihkuseinäksi. Kuvioidut lasit ovat minusta tosi kauniita visuaalisesti, mutta näissä on myös käytännöllliset etunsa: kuvioitu lasi ei ole täysin läpinäkyvää, joten sen avulla voi blokata ja piilottaa epämieluisia asioita – kuten juuri pesukoneen kyljen tai säilytyskaapin sivun. Myös siivouksen kannalta kuvioitu lasi on vähän armollisempi, vesiroiskeet kun eivät näy struktuuripintaisesta lasista niin helposti. Pyyhkiminen ja seinän kuivaaminen sujuu kuitenkin helposti, sillä lasissa on sileä puoli, joka kannattaakin ehdottomasti asentaa suihkua päin.

Vaikka kuviolasi on tällä hetkellä tosi trendikästäkin, en meinannut millään löytää toimittajaa, jolta saisi tällaisen suihkuseinän tilattua. Sitten sain vinkin kuopiolaisesta Lasilinkki-yrityksestä, joka lanseerasi syksyllä Essis Collection -sarjaansa kuuluvan Saana ja Ollin suunnitteleman huikaisevan kauniin Auringonnousu-suihkuseinän. Kävi ilmi, että yritykseltä saa tilattua kaikenlaisia kustomoituja kuviollisia laseja, myös minun toivomaani pystyraitaista ribbed glass -tyylistä lasia. Niinpä päädyin suunnittelemaan suihkuseinän yhteistyössä heidän kanssaan, ja lopputuloksena oli juuri toivomani lasiseinä.

Vaikka etäisyyttä Turun ja Kuopion välillä on melkoisesti, toimi yhteistyö varsin jouhevasti ja toimitukset onnistuvat kattavasti ympäri Suomen. Sain postissa mallipalan toiveideni mukaan tehdystä kuviolasista, ja se oli tismalleen sitä mitä ajattelinkin. Lasissa oleva kuvio ja eläväinen pintarakenne tehdään sulattamalla, jonka jälkeen lasi karkaistaan turvalasiksi – näin se on turvallinen ja määräykset täyttävä myös kylpyhuonekäytössä. Yllä oleva kuva havainnollistaa, kuinka hyvin lasi peittää; sen takana olevat pinnat kajastavat vain hennosti läpi. Juuri tällainen ratkaisu on tarpeen minun kylpyhuoneessani, jossa lasin taakse jää sekä pesukone että seinäkaapin sivu – kumpaakaan näistä en niin välitä katsella suihkussa ollessani.

Lasityyppinsä lisäksi lasiseinä on kustomoitavissa myös kokonsa ja profiiliensa puolesta. Oma valintani keskittyi lähinnä kehyksettömän lasin ja mustien metallikehysten välille, ja pohdinnan jälkeen päädyin jälkimmäiseen, vähän näyttävämpään vaihtoehtoon. Lasilinkin lasiseinät valmistetaan aina millilleen toivottuun mittaan; tämäkin oli iso etu, sillä näin sain tismalleen sopivan levyisen seinän – pienessä kylppärissä kun viisikin senttiä saattaa jo vaikuttaa tilan käytettävyyteen.

Suihkuseinä tulee vastapäätä suihkua kuvan oikeaan etunurkkaan, sen vieressä kulmassa on pesukone, jonka yläpuolella on pieni säilytyskaappi. Lasiseinä toimitettiin pari päivää sitten ja parhaillaan se odotteleekin jo asennusta olohuoneen puolella – vielä en ole raaskinut avata hyvin pakattua lasia, vaan olen tyytynyt vain kurkkimaan vähän paketin sisäpuolelle. Nyt seuraavaksi pitäisikin bookata tuolle asentaja: kylpyhuoneen laatta vaatii timanttiporaa, joten asennus ei käy ihan käden käänteessä omilla työkaluilla. Palaillaan siis asiaan, kun saan seinän paikalleen – eli toivottavasti jo ihan pian!

I have searched a ribbed glass wall to my bathroom for a long time. Finally I found a company that produces this kind of glass in Finland – Lasilinkki from Kuopio. So I ended up designing a custom made glass wall which they produced. Some weeks ago I received the sample of the striped glass and in the beginning of this year the finished glass wall was delivered to my home. I´m so excited about it, will show you more pics as soon as it´s attached to the wall.

*Tuote suunniteltu yhteistyössä Lasilinkin kanssa

rakenna-ja-remontoi kylpyhuone kylpyhuoneremontti
Kommentit (6)
 1. Moi, eikö tuo ole epäkäytännöllinen pitää puhtaana? 🤔

  1. ”Helppo pyyhkiä ja kuivata, koska on sileä suihkun puolelta”
   Seinämä helpottaa kyllä todella paljon, ei tarvitse kuivata koko tilaa. Suihkuverho olisi minulle kauhistus…
   Kaunis, tyylikäs ja ajaton kylpyhuone.

   1. Niinpä, tuo suojaa kyllä mukavasti lattiapintoja ja etenkin oven edustaa, kaappia ja pesukonetta vedeltä. Ja pyyhkiminenkin tosiaan onnistuu ihan näppärästi. 🙂

    Kiitos, kiva kuulla että tykkäät!

  2. Hei! En usko, että tuo on käytössä sen epäkäytännöllisempi kuin muutkaan lasiseinät. Kuten kirjoitinkin, on lasin toinen puoli sileä, sen kun asentaa suihkua päin on seinä lanattavissa ja kuivattavissa ihan normaaliin tapaan. Toisella puolella on sitten toki struktuuria, mutta tänne ei pääse vesiroiskeita eli pelkkä pölyjen pyyhkiminen riittää ja se hoituu ihan helposti kuviosta huolimatta. Voin kirjoitella vielä lisää käyttökokemuksia, kun saan tuon käyttöön. 🙂

 2. Meillä on myös kylppäriremontti alkamassa tässä parin viikon päästä ja haen vielä inspiraatiota. Aika hauska idea tuo kuviolasi suihkuseinäksi! Pitääpä itsekkin miettiä tuollaista vaihtoehtoa suihkuseinäksi, saisi itse päättää millaisen haluaa ja mittojen mukaan.

  1. Joo, tämä on kyllä näyttävä ja antaa samalla vähän enemmän suojaa kirkkaaseen lasiin verrattuna. Suosittelen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *