Ihanat kuviolasit

Saana ja Olli

Habitare on parhaillaan täydessä vauhdissa ja some tulvillaan messuosastoja ja tuotejulkaisuja – kyllähän messujen annista pääsee näppärästi perille näinkin, vaikka messuvierailu taitaakin jäädä tänä vuonna väliin. Tämän vuoden Habitare-messuilla julkistettiin myös turkulaisen muotoilijapariskunta Saana ja Ollin Lasilinkille suunnittelema uusi lasiseinä, joka on kaunista kuvioitua lasia. Tämä onkin sopiva ponnahduslauta aiheeseen, jonka parissa olen tuskaillut jo hetken: nimittäin lasiseinän teettäminen valmistuvaan kylpyhuoneeseeni.

Quincocesdrago / Saana ja Olli / Float Glass Design

Erilaiset kuviolasit ovat tällä hetkellä suuri trendi ja tunnustan, että viehätyn itsekin niistä suuresti. Näillä olisi tässä tapauksessa muutamia kiistattomia etuja: tärkein niistä on se, että kuviollinen suihkuseinä häivyttäisi lasin toisella puolelle tulevaa pesukonetta. Se on myös armollisempi puhtaana pidettävä ja olisi muutenkin aika hieno yksityiskohta muutoin simppelissä kylpyhuoneessa. Eniten viehätyn pystyraitaisesta ribbed glass -tyyppisestä lasista, mutta kyllä teollisuushenkinen lankalasikin toimisi. Valitettavasti en vain ole useista kyselyistä huolimatta löytänyt Turun seudulta lasitusliikettä, joka pystyisi tarjoamaan käyttötarkoitukseen sopivaa vastaavaa lasia mahdollisimman simppelein/ohuin kehyksin varustettuna. Lasilinkin valmisversio on ihana sekin – ja ennen kaikkea helposti hankittavissa. Ei huono vaihtoehto sekään.

Tällaiselle kuviolasille voisi helposti ideoida muitakin käyttökohteita; miten hienolta se näyttäisikään liesituulettimen kotelossa, kaapin ovessa tai tilanjakajana. Teettämällä saa kyllä niin paljon persoonallisempia ratkaisuja – joskus toki niiden suunnittelu voi olla vähän työläämpää, mutta lopputulos palkitsee useimmiten.


I´m so inspired by patterned glass right now and would like to have a shower wall made of ribbed or wire glass. Unfortunately I haven´t find a company who does this kind of tailored glass walls yet, so I still have to keep on searching. Finnish designers Saana and Olli have designed a glasswall for Lasilinkki, which was launched at the Habitare furniture fair yesterday, that´s also a good option to keep in mind.

 

sisustus sisustustrendit sisustusideat
Kommentit (2)
  1. KAunis tuo Saanan ja Ollin seinä!

    1. Niin minustakin! Tosi kiva, että suihkuseinämalleihinkin on tullut viime aikoina vähän erilaisia vaihtoehtoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *