Auringonkukkia

Sunnuntai-ilta ja takana taas yksi kesäviikko. Huomasin, että kaupoissa on jo auringonkukkia – se on merkki siitä, että kesä on jo edennyt pitkälle. Päätin piristää itseäni kukkasilla ja pienellä kesälukemisella, sillä kulunut viikko on tuntunut jotenkin erityisen harmaalta ja pitkältä. Itse en oikein koskaan tahdo muistaa auringonkukkien olemassaoloa, vaikka näitä näyttäviä kukkia pitäisi ehdottomasti hankkia useamminkin: jo muutamakin värikäs ja isokokoinen kukka tuo ihan uutta ilmettä kotiin ja tässäkin tapauksessa virkisti mukavasti tuota ruokapöydän nurkkaa.

Kannoin makkarissa majailevan Hayn Soft Edge -tuolini vaihteeksi olohuoneen puolelle. Minusta tämä tuolimalli sopii erityisen hyvin yhteen ruokapöytäni kanssa, molemmissa on samanlaista pyöristettyä kulmikkuutta. Jossain vaiheessa tekisi mieli uudistaa liki 10 vuotta vanhat ruokapöydän tuolini ja tämä Hayn tuolimalli olisi yksi vaihtoehto. Näitä saa monessa herkullisessa värissä, mutta itse taitaisin kääntyä tammen puoleen, kaipaan pöydän rinnalle vähän lämpöä ja pehmeyttä. Jo tämä yksikin puunsävyinen tuoli tuo kuitenkin kivaa ilmettä kokovalkoiseen ryhmään, luulenpa että tuoli saa siis jäädä ainakin joksikin aikaa paikalleen tuohon.

Pitkästä aikaa ostin vähän kesälukemistakin. Uusin Asun tarttui mukaan lähinnä lehdessä esitellyn Joanna Laajiston ihanan kesäkodin ansiosta, ja muutakin kivaa kesäistä inpistä tuossa näytti pikaisen selailun myötä olevan. Tunnustan, että kärsin pienestä piha- tai mökkikuumeesta, ja minulla on kaikenlaisia erittäin korkealentoisia ja epärealistisia unelmia tähän liittyen. Toistaiseksi tyydyn kuitenkin vain ihailemaan toisten ihania projekteja – onneksi inspiraationnälkää voi tyydyttää näinkin.

Ruokapöydän takainen seinä on edelleen vähän vaiheessa eli tyhjillään. Ajattelin ensin kiinnittäväni siihen samanlaisia hyllyjä kuin makuuhuoneessa, mutta kulku pöydän ääreen kävisi näiden myötä ehkä vähän turhan ahtaaksi. En myöskään haluaisi ripustaa olkkariin liikaa taulujakaan, ettei kokonaisuudesta tule liian levoton, siinä mielessä siis useamman taulun kollaasikaan ei oikein innosta. Ehkä siis tuohon päätyy joku kevyempi kokonaisuus tai yksi suurempikokoinen taulu, täytyypä kaivella hieman varastoja. Nyt teippasin tuohon kokeilumielessä yhden julisteen, olkoot siinä nyt hetken aikaa, kunnes keksin paremman ajatuksen. Vaihtelua voi tuoda seinille helposti ja nopeasti näinkin.

Nyt illan suunnitelmissa on uppoutua lukemisen pariin, kuunnella musiikkia ja sytyttää kynttilä. Sateisissakin päivissä ja eritoten illoissa on oma tunnelmansa – silti laitan peukut pystyyn aurinkoisen alkavan viikon puolesta.

Ihanaa uutta heinäkuista viikkoa!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *